Τουλάχιστον 8.000 βακτήρια σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό «κατοικούν» στο συρτάρι των φρούτων και των λαχανικών κάθε ψυγείου. Αυτό το αποκαλυπτικό στοιχείο προκύπτει από έρευνα επιστημόνων από την Microban Europe.
Εκτός από πολλά αβλαβή βακτήρια που εντοπίστηκαν, μελετητές από το Στάφορντ αναφέρουν ότι μέσα στα συρτάρια των ψυγείων βρέθηκαν και ορισμένα επικίνδυνα για την υγεία όπως η «σαλμονέλα» και το «e.coli».
Επιπλέον, οι μελετητές τονίζουν ότι αυτά τα επίπεδα βακτηρίων είναι 750 φορές υψηλότερα από το ασφαλές όριο. Για αυτό, προσοχή! Τα φρούτα και τα λαχανικά στα ψυγεία συνιστούν... κίνδυνο.
star.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου