Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Δημόσιες δηλώσεις στήριξης παραμονής του Γ. Παπανδρέου σε ηγετικό ρόλο



ANEBHKAN χθες οι τόνοι στην εσωκομματική συζήτηση που έχει ανοίξει στο ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα της αλλαγής ή μη ηγεσίας, με δύο βουλευτές του Kινήματος να βγαίνουν και να στηρίζουν ανοιχτά τον Γιώργο Παπανδρέου, δικαιολογώντας τις επιλογές του τόσο ως προς το δημοψήφισμα όσο και ως προς την απόφασή του να αποχωρήσει ανοίγοντας τον δρόμο για τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης. 

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη υποστήριξε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έφυγε οικειοθελώς, αλλά εκβιάστηκε, τον "έριξε" μερίδα βουλευτών σε σύμπραξη με μέσα ενημέρωσης: «Υπήρξαν βουλευτές που είπαν στον τέως πρωθυπουργό “ή θα δηλώσεις ότι φεύγεις και θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης ή θα σε ρίξουμε μέσα στη Βουλή”. Hδη, πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, έλεγαν ότι δεν θα το ψηφίσουν, είχαμε κι ανεξαρτητοποιήσεις, ή δηλώσεις προς αυτήν την κατεύθυνση», ανέφερε ο πρώην υπουργός και υπεραμύνθηκε του δημοψηφίσματος, σημειώνοντας ότι αυτό αποφασίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία του Υπουργικού Συμβουλίου αλλά «δεν έγινε γιατί δεν στηρίχθηκε εκ των έσω».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης χαρακτήρισε τον πρώην πρωθυπουργό «ήρωα της τραγωδίας», σημειώνοντας πως "όλοι θέλουν να βγάλει το φίδι από την τρύπα ο Παπανδρέου και να πάρουν και την προίκα του. Περί προικός πρόκειται". Προέβλεψε πάντως ότι ο κ. Παπανδρέου θα επανέλθει λέγοντας χαρακτηριστικά: «Oσες φορές έχουμε μελοδραματική φυγή, έχουμε και comeback. Να το ξέρετε αυτό. Oταν ακούτε έναν πολιτικό που λέει "φεύγω", να ξέρετε ότι ετοιμάζει την επιστροφή του». Εκτίμησε, τέλος, πως το ΠΑΣΟΚ «έπρεπε να κάνει υπέρβαση προς τη νεότερη γενιά – εννοώ ως προς τον πρόεδρό του. Χρειαζόταν ένα “πραξικόπημα λοχαγών”. Να υπερβεί όλες τις προσωπικότητες που επί 30 χρόνια έχουν κορεστεί, δεν μπορούν πια». Συμπλήρωσε ότι «ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πρέπει να εκλεγεί από τη βάση».

Η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου δήλωσε χθες πως την πρωτοβουλία των κινήσεων για το ζήτημα της ηγεσίας πρέπει να έχει ο Γ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: «Κάθε τέτοια συζήτηση είναι πραγματικά άκαιρη αυτή τη στιγμή. Δεν νομίζω ότι έχουμε την πολυτέλεια να μπούμε σε μια λογική εσωστρέφειας και προσωπικών στρατηγικών».



express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου