Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Μπακογιάννη: "Σταματήστε να υπονομεύετε την Κυβέρνηση"


Η τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη

Αν πραγματικά πιστεύετε πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης, τότε σταματήστε να υπονομεύετε αυτήν την κυβέρνηση «με το καλημέρα», επεσήμανε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη στην τοποθέτησή της στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Αν δεν σταματήσετε, ο κος Παπαδήμος δεν έχει καμία απολύτως ελπίδα» ανέφερε απευθυνόμενη στην Νέα Δημοκρατία, η ανεξάρτητη βουλευτής, Ντόρα Μπακογιάννη.


Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε πως το κόμμα της θα στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου πιστεύοντας πως είναι απολύτως αναγκαίο «να σωθεί η χώρα και να μπορέσει να βρει τον βηματισμό της μέσα στην ευρωζώνη».

Από κει και πέρα, εξέφρασε το φόβο της ότι «τα εσωκομματικά παιχνίδια στο ΠΑΣΟΚ» και κυρίως το ζήτημα της διαδοχής του Γ. Παπανδρέου, απειλούν την συνοχή της κυβέρνησης και ζήτησε από τους βουλευτές του να επιδείξουν ιδιαίτερη ροσοχή.

Από την άλλη, «η ΝΔ είναι μοναδικό φαινόμενο κόμματος, γιατί δεν έχω ξαναδεί κόμμα που να θέλει να είναι ταυτόχρονα συμπολιτευόμενο και ντιπολιτευόμενο»:

«Άκουσα τον αδελφικό μου φίλο Μ. Κεφαλογιάννη, να μας λέει πως δεν έχουμε συνευθύνη.

Είναι ποτέ δυνατόν; Αύριο ο υπουργός Εξωτερικών θα πρέπει να πάει στο ΝΑΤΟ και να διαχειριστεί την απόφαση για τα Σκόπια.

Τι θα του πείτε του κ. Δήμα;

Πως δεν έχει εντολή και συνευθύνη;» αναρωτήθηκε η κ. Μπακογιάννη.

Τέλος, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας εκτίμησε πως «η εποχή των μονοκομματικών κυβερνήσεων έχει τελειώσει.

Η κυβέρνηση θα είναι γέφυρα προς μία άλλη κυβέρνηση συνεργασίας που θα αποφασίσει ο λαός με την ψήφο του».



tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου