Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ιδανικοί εργοδότες οι Google, Facebook και Apple



Τα τρία μεγαθήρια της παγκόσμιας τεχνολογίας και του διαδικτύου μονοπώλησαν τις προτιμήσεις για εργασία, σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε νέους επαγγελματίες έως 40 ετών. 

Η έρευνα Universum, ρώτησε περισσότερους από 6.700 νεαρούς επαγγελματίες με πτυχίο πανεπιστημίου, σε ποια εταιρεία θα ήθελαν ιδανικά να δουλέψουν

Την πρωτοκαθεδρία στις προτιμήσεις πήρε η Google, με το 20% να απαντάει ότι η δουλειά των ονείρων του βρίσκεται στα γραφεία της. Η Google θεωρείται από τις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, καθώς συνδυάζει την εργασία με το παιχνίδι.


Τα γραφεία στις εγκαταστάσεις της Google θυμίζουν παιδική χαρά στην κυριολεξία. Διαθέτει αίθουσες χαλάρωσης με ενυδρεία και μπιλιάρδα, αλλά και γήπεδα τένις, βόλεϊ κ.α. Επιπλέον, προσφέρει γύρω στη μισή ώρα καθημερινά από το ωράριο εργασίας, ώστε ο υπάλληλος να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο θέλει εκτός από τη δουλειά του. 

Όπως ήταν φυσικό, οι ειδυλλιακές συνθήκες εργασίας έχουν δελεάσει τους νεαρούς επαγγελματίες. Οι περισσότεροι δήλωσαν ότι η Google πληρώνει καλά τους υπαλλήλους της, προσφέρει προκλητικά project, ενώ ταυτόχρονα μετατρέπει την εργασία σε διασκέδαση.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι ένα 13% επέλεξε την πρωτοπόρο Apple και ένα 9% το Facebook. Ακολουθούν οι Walt Disney, Amazon, Microsoft και Sony, ενώ οι οικονομικές εταιρείες, που διατηρούσαν τα σκήπτρα στις εργασιακές προτιμήσεις, έπεσαν δραματικά.



nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου