Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

«Θα καταδικάσουμε τους ελληνοκύπριους στην ανέχεια»



«Εμείς θα τους καταδικάσουμε στην ανέχεια» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ αναφερόμενος στους Κύπριους ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία κατά το δεύτερο μισό του έτους 2012. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Aksam, ο Αμπντουλάχ Γκιουλ, κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο αναφέρθηκε στη Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση τονίζοντας πως «το 2012 μπορεί να συμβεί η μεγαλύτερη απώλεια κύρους. Σκεφτείτε, είπε, η ελληνοκυπριακή πλευρά εντάχθηκε στην ΕΕ κατά παράβαση όλων των αρχών της ΕΕ και μάλιστα με τρόπο ελλιπή και μισό».


«Αυτό ήταν παράδειγμα παραβίασης των κανόνων της οικογένειας. Και τώρα αυτή η μισή χώρα, αυτή η ελλιπής χώρα θα αναλάβει τη προεδρία της ΕΕ. Αυτή η «μισερή» Ένωση, εννοώντας της ΕΕ, θα έχει μία μισή προεδρία», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση εάν θα υπάρξει κάποια κίνηση διαμαρτυρίας από πλευράς Τουρκίας στη διάρκεια της κυπριακής προεδρίας, ο κ. Γκιουλ είπε ότι «εμείς θα τους καταδικάσουμε στην ανέχεια. Δεν υπάρχει πρόβλημα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ωστόσο δεν θα λάβουμε μέρος στις συνεδριάσεις όπου θα προεδρεύουν οι Ελληνοκύπριοι».



zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου