Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Η Γερμανία «ξεφορτώνεται» ιταλικά ομόλογα


Η Γερμανία ξεκίνησε να μειώνει το ποσοστό κρατικών ομολόγων της Ιταλίας που διαθέτει καθώς πηγές της αγοράς τα θεωρούν πλέον μια "ριψοκίνδυνη" οικονομική επένδυση. 
Συγκεκριμένα η Σαξονία Ανχαλτ, ένα από τα 16 κρατίδια της Γερμανίας ανακοίνωσε σήμερα επίσημα ότι "απηλλάγη" από μεγάλη ποσότητα κρατικών ομολόγων της Ιταλίας, που η κυβέρνηση στο Μαγδεμβούργο κατείχε στο χαρτοφυλάκιο
των ομολόγων
Παράλληλα διέρρευσε ότι (όπως συμβαίνει με αρκετά άλλα κρατίδια της Γερμανίας) η Σαξονία Ανχαλτ διέθετε τον Αύγουστο περίπου το 10% του ποσού του 1,1 δισ.ευρώ, που ήταν επενδυμένα από την τοπική κυβέρνηση στα ομόλογα ξένων κρατών.
Το Μαγδεμβούργο ανακοινώνει επίσημα, τώρα, ότι το ποσοστό αυτό έχει ήδη μειωθεί πολύ σημαντικά και αντιπροσωπεύει πλέον το 0,8% του συνόλου.
Την ίδια ώρα, στο χαρτοφυλάκιο ομολόγων της Σαξονίας Ανχαλτ αυξήθηκαν αισθητά τα ισπανικά κρατικά ομόλογα--από 3,6% προγενέστερα, στο 8% του συνόλου τώρα. Τα ομόλογα αυτά συμβαίνει να αγοράζονται, εν συνεχεία, από τις διοικήσεις των περιφερειακών ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών οργανισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου