Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

"Απίστευτο παρασκήνιο και διαμάχες για την Ελλάδα στο ΔΝΤ"


"Απίστευτο παρασκήνιο και διαμάχες για την Ελλάδα στο ΔΝΤ"

Για ένα απίστευτο παρασκήνιο και ομηρικές (δια)μάχες στο ΔΝΤ για την Ελλάδα μίλησε η Κριστίν Λαγκάρντ αναφερόμενη στο θέμα χρέους της χώρας μας και της αποφάσεις του Ταμείου.

Μιλώντας στην Washington Post, η επικεφαλής του ΝΔΤ χαρακτήρισε τις αποφάσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα ως μία «από τις πιο δύσκολες και ευαίσθητες» καθώς αναγκάστηκε να αναθεωρήσει τη στρατηγική του για τη χώρα  μας, ενώ αποκάλυψε το παρασκήνιο των συζητήσεων για τη χώρα μας που οδήγησαν σε διάσταση απόψεων και εμφύλιο στο ΔΝΤ.



Η Λαγκάρντ εξήγησε ότι οι διαμάχες αυτές ήταν ο βασικός λόγος που οδήγησε σε παραίτηση τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου Αντόνιο Μπόρχες και αναφέρθηκε στη δύσκολη θέση του Ταμείου όταν χρειάστηκε να αναθεωρήσουν το πλαίσιο που είχε εγκριθεί και εφαρμοζόταν για τη χώρα μας.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ υπογράμμισε στη συνέχεια ότι το Ταμείο σκλήρυνε τη στάση του απέναντι στην Ελλάδα όταν διαπιστώθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση άρχισε να μένει πίσω στην επίτευξη των στόχων στο πλαίσιο του Μνημονίου, ενώ παραδέχθηκε ότι αναγκάστηκε να δεχθεί κούρεμα του ελληνικού χρέους εξαιτίας της επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών στη χώρα μας.



star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου