Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Για όλους και για όλα μίλησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ

Συνέντευξη απολογιστικού χαρακτήρα έδωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θανάσης Αθανασιάδης, ο οποίος μίλησε για τα οικονομικά της ομάδας, τη διοίκηση Σκόρδα, τους απλήρωτους παίκτες και
τη λύση της συνεργασίας με τον Γιάκομπ. «Στο κομμάτι των εσόδων, είχαμε μείωση στα εισιτήρια διαρκείας της τάξης του 30-35%, κάτι που αναλύεται σε απώλεια εσόδων
500.000 ευρώ. Δεν είναι ευοίωνες οι προβλέψεις για την κεντρική χορηγία πρωταθλήματος, από τον ΟΠΑΠ, κάτι που στερεί από την ΠΑΕ περίπου 500.000 ευρώ. Επιπλέον, παρακρατούνται σημαντικά ποσά από χορήγηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Η μέχρι στιγμής υστέρηση φτάνει τις 350.000 ευρώ. Είχαμε υστέρηση και στις λοιπές χορηγίες σε σχέση με πέρσι, ύψους 500.000 ευρώ, λόγω της πρωτοφανούς πτώσης στη διαφημιστική αγορά. Γι` αυτό το εξάμηνο, οι υποχρεώσεις της ΠΑΕ προς το Δημόσιο είναι 1.700.000 ευρώ, συν την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, η οποία τηρείται. » ανέφερε ο κ. Αθανασιάδης.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας: "Στο αγωνιστικό, από τον Μάιο η ομάδα έκανε σχεδιασμό βάσει του τότε προπονητή, με αποχωρήσεις και προσθήκες. Αποχώρησαν όσοι υπεδείχθησαν από τον προπονητή πλην μερικών, οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν κατέστη δυνατό να φύγουν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί θέμα του υπεράριθμου ρόστερ. Επίσης, η μη δυνατότητα απόκτησης παικτών αξίας που επιθυμούσαμε, καθώς εισπράξαμε άρνηση ποδοσφαιριστών να έρθουν στην Ελλάδα λόγω της κατάστασης στη χώρα μας., αλλά και η ακανόνιστη ροή αγώνων στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, που επέφερε αρνητικό κλίμα στην ψυχολογία της ομάδας, με συνέπεια να υπάρχουν δυσλειτουργίες και στα αποδυτήρια. Ο τρόπος θεραπείας είναι γνωστός σ’ εμάς. Άμεση προτεραιότητα είναι η τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων προς του παίκτες».
Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, Αντώνης Ζαμπέτας, λέγοντας: « Παραλάβαμε την εταιρία μέσα σε μια διαδικασία που έπρεπε να γίνει γρήγορα προκειμένου να μπορέσει η ομάδα να ξεκινήσει τη σεζόν 2009 - `10. Οι αυξημένες απαιτήσεις που έβγαιναν καθημερινά στην επιφάνεια δεν μας έκαναν να πάμε σε διοίκηση πρωτοδικείου, που ήταν και η εύκολη λύση. Σεβόμενοι τον κόσμο, τη Λέσχη και τον σύλλογο, πήραμε το βάρος χωρίς φόβο γιατι ήμασταν σίγουροι οτι με την συσπέιρωση που υπήρχε μετά την υπαγωγή στο άρθρο 44, θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε.
Φτάσαμε βέβαια σε ένα κυκεώνα, την πρώτη χρονιά, καθώς οι υποχρεώσεις έρχονταν η μία πίσω από την άλλη.  Η πληρωμή από εμάς μέσα σε 2,5 χρόνια απέναντι σε παίκτες για παρελθούσες χρήσεις έφτασαν τα 3.200.000 ευρώ, 1.520.000 σε επίδικα που έχουν έρθει στη δική μας χρήση, 2.930.000 προς το δημόσιο. Μιλάμε για 7.650.000 ευρώ που είναι πληρωτέα χρήματα, από παρελθούσες χρήσεις κι έχουν καταβληθεί από το ταμείο της ΠΑΕ. Απαλλάξαμε τον κ. Σκόρδα από κατασχέσεις της προσωπικής του περιουσίας κάτι που δεν σεβάστηκε όπως και την ανάληψη των ευθυνών που δημιούργησε εκείνος από τη δική μας διοίκηση».
Αναφερόμενος στις καθυστερήσεις στις πληρωμές των παικτών, ανέφερε: «Για το ενδεχόμενο δυσμενούς εξέλιξης στο αγωνιστικό σκέλος, είχε προταθεί στους παίκτες το ενδεχόμενο μείωσης αποδοχών, το οποίο κατανόησαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία, με την προοπτική για καλύτερη εξυπηρέτηση των συμβολαίων τους». 
Αναφέρθηκε μάλιστα και σ την επικείμενη αποχώρηση του Βικτοράς Γιάκομπ, λέγοντας οτι: «Ο Γιάκομπ εξέφρασε την επιθυμία να αποχωρήσει, η ΠΑΕ συναίνεσε και το θέμα αυτό έληξε σήμερα».
Για το θέμα του Νέρι Καστίγιο, ο διευθύνων  σύμβουλος της ΠΑΕ σημείωσε: «Στον Καστίγιο βασίστηκε μεγάλο κομμάτι, στο μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού, βάσει της αξίας του και των δυνατοτήτων του. Βρισκόμαστε σε μια διαδικασία ανεύρεσης των αιτιών που τον οδηγούν -καθ’ ομολογία και του ίδιου- στο να έχει κατώτερη αγωνιστική προσφορά από την αναμενόμενη. Θέλουμε να αποκομίσει ο Άρης το μέγιστο δυνατό όφελος από τον ποδοσφαιριστή, μέσα από την απόδοσή του. Είναι θέμα του παίκτη, του προπονητή και φυσικά και της διοίκησης να συνταιριάσει και να βγάλει το μέγιστο δυνατό όφελος από αυτή την ιστορία».
Τέλος, σε ότι αφορά τη φημολογούμενη επιστροφή του Σέρχιο Κόκε, ο κ. Ζαμπέτας σημείωσε: «Θα ήταν μεγάλη χαρά μας να επιστρέψει ο Κόκε στον Άρη, αλλά δεν είναι τόσο απλό θέμα. Θέλει έναν συνδυασμό παραμέτρων και προϋποθέσεων».
thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου