Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΝΔ: Αμεση απεμπλοκή των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ



Την άμεση ανάγκη απεμπλοκής των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ στην πράξη τονίζει ο πεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, σημειώνοντας ότι «οι επισκέψεις του Επιτρόπου κ. Χαν και του επικεφαλής της κοινοτικής ομάδας κρούσης κ. Ράιχενμπαχ υπογραμμίζουν το βαθύ προβληματισμό για την εμπλοκή του ΕΣΠΑ».

Ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει ότι:

«- Οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι έχουν κολλήσει και αντί για βελτίωση των όρων ως προς το Δημόσιο, η διαπραγμάτευση που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ οδηγεί σε χειροτέρευση.

- Οι δράσεις που χρηματοδοτούνται μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, για την αντιμετώπιση της ανεργίας, είναι από τις πιο προβληματικές του ελληνικού ΕΣΠΑ.

- Η ήδη χαμηλή απορρόφηση κονδυλίων είναι σε σημαντικό βαθμό λογιστική. Ενώ πάνω από 1 δις ευρώ έχουν απορροφηθεί λογιστικά από διάφορα Ταμεία Χαρτοφυλακίου, λιγότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ από τα Ταμεία αυτά έχουν φτάσει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

- Στο μεταξύ, τo πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων έχει περικοπεί στο πρώτο ενδεκάμηνο του 2011 κατά περίπου 40%».

Καταλήγοντας δε τονίζει ότι «η απόρριψη της κριτικής και ο εξωραϊσμός της κατάστασης δεν οδηγούν πουθενά. Ενώ τα λόγια ευημερούν, τα προγράμματα έχουν βαλτώσει. Η απεμπλοκή των προγραμμάτων στην πράξη είναι άμεση ανάγκη, διότι το πρόβλημα πληρώνεται πανάκριβα από την αγορά και την οικονομία».



express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου