Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Εν εξελίξει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Μετά τις 16.00 ξεκίνησε η κρίσιμη για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ συνεδρίαση του πολιτικού συμβούλιου, η οποία αναμένεται να είναι πολύωρη.

Το άτυπο αυτό όργανο που θα έχει ευρεία σύνθεση θα προχωρήσει στον πρώτο απολογισµό της κυβέρνησης Παπανδρέου.


Μεταξύ εκείνων που λαμβάνουν μέρος στη συνεδρίαση είναι οι:
Βασίλης Έξαρχος, Νίκος Σηφουνάκης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Πάνος Μπεγλίτης, Πέτρος Ευθυμίου, Μαριλένα Κοππά, Φίλιππος Σαχινίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Μανώλης Μπετενιώτης, Ρεγγίνα Βάρτζελη, Γιάννης Μαγκριώτης, Χρήστος Παπουτσής, Θεόδωρος Πάγκαλος, Κώστας Πανταζής, Φώφη Γεννηματά, Χάρης Καστανίδης, Φίλιππος Πετσάλνικος, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Ρέππας, Ανδρέας Λοβέρδος, Απόστολος Κακλαμάνης, Παντελής Οικονόμου, Γιώργος Κουτρουμάνης, Έφη Χαλάτση, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, Συλβάνα Ράπτη, Σωκράτης Ξυνίδης, Πάρης Κουκουλόπουλος, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Νίκος Σαλαγιάννης, Τόνια Αντωνίου, Κώστας Σκανδαλίδης, Κώστας Ασκούνης, και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό του Κινήματος είναι πολλά, ενώ υπάρχει πιθανότητα να καθοριστεί και το χρονοδιάγραμμα για το νέο αρχηγό που θα οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές.


Αναμένεται, επίσης, και σε περίπτωση που ο κ. Παπανδρέου δεν θέσει το ζήτημα αμέσως, να τεθεί θέμα άμεσης έναρξης διαδικασιών διαδοχής, τουλάχιστον από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπως έχει ο ίδιος δηλώσει, αλλά και από τα μέλη της «τρόικα», τον Ανδρέα Λοβέρδο, την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γιάννη Ραγκούση.


Σημειώνεται ότι ανώτερα στελέχη του Κινημάτος, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έχουν προσφάτως ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δεχθούν πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για επιβολή διαρχίας, δηλαδή, να επιλεγεί άλλο πρόσωπο που θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε εκλογές και να παραμείνει ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου, τουλάχιστον ως την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.


Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου