Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

EΛΛΕΙΨΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Ελλείψεις υλικών καταγγέλλουν οι γιατροί των δημοσίων νοσοκομείων, σημειώνοντας ότι οι αποθήκες τους είναι άδειες ακόμη και από φθηνά υλικά πρώτης ανάγκης όπως είναι οι σύριγγες και οι γάζες. Μάλιστα, προειδοποιούν ότι στα μέσα του μήνα το πρόβλημα θα γίνει εντονότερο, εξ’ αιτίας του εμπάργκο που έχουν ανακοινώσει οι προμηθευτές.


Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αττικής και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) εξέφρασε χτες την έντονη ανησυχία της για το μέλλον του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς παράλληλα γίνονται εμφανή τα κενά και στο ιατρικό προσωπικό όλης της χώρας, εξ’ αιτίας του «παγώματος» των προσλήψεων.

Την έντονη αντίθεση της όμως, εκφράζει η ΕΙΝΑΠ και για την λειτουργία του νέου ενιαίου Ταμείου (ΕΟΠΥΥ ). Σημείο αιχμής για τους γιατρούς είναι μεταξύ άλλων η αύξηση των νοσηλίων στα δημόσια νοσοκομεία, επισημαίνοντας ότι θα «λυγίσουν» οικονομικά τα ταμεία.

Ενδεικτικά ανέφεραν ότι η σκωληκοειδεκτομή κόστιζε στο ΕΣΥ 150 ευρώ ενώ σήμερα 983 ευρώ, ενώ σε ό,τι αφορά τον φυσιολογικό τοκετό το κόστος του αυξήθηκε 380%.

«Αν λοιπόν ο ΕΟΠΥΥ επιχειρήσει να πληρώσει, τότε θα καταρρεύσει πριν λειτουργήσει. Οι άνεργοι δε, μην έχοντας να καλύψουν αυτά τα αυξημένα νοσήλια, θα στερηθούν την πρόσβαση στα νοσοκομεία», τόνισαν χαρακτηριστικά.

fimotro 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου