Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Παπανδρέου - Σαμαράς: Τα 35 λεπτά του απόλυτου ναυαγίου


Παπανδρέου - Σαμαράς: Τα 35 λεπτά του απόλυτου ναυαγίου

H συνάντηση διήρκησε λίγα λεπτά και δεν υπήρξαν οποιαδήποτε σημεία σύγκλισης. Ο Παπανδρέου ενημέρωσε τον  Σαμαρά για το πολυνομοσχέδιο αλλά και για τα σενάρια περί κουρέματος του χρέους. Ζήτησε την σύμπνοια της Νέας Δημοκρατίας και εξέφρασε την άποψη ότι χρειάζεται αντιπολίτευση χαμηλότερων τόνων.
Ο πρωθυπουργός, νωρίτερα, μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε με εξαιρετική δριμύτητα τη ΝΔ,με προσωπική αναφορά στον Κώστα Καραμανλή, όσο και στις σημερινές της θέσεις για την έξοδο από την κρίση.

Ο Σαμαράς πέρασε το κατώφλι του πρωθυπουργικού γραφείου στη Βουλή και είπε «Αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο κρίσιμη δεν θα ερχόμουν» ... αντί για «καλησπέρα» στον πρωθυπουργό. Ο Παπανδρέου, περνώντας αμέσως στην αντεπίθεση, μετέφερε στον αρχηγό της ΝΔ ακραίες απόψεις που διακινούν παράγοντες του κόμματός του για «Γουδή», «προδότες» και «κρεμάλες» ζητώντας τη δική του παρέμβαση. «Δεν χρησιμοποιώ εγώ τέτοιες εκφράσεις, δεν είναι δικά μου αυτά τα λόγια», φέρεται να ήταν η απάντηση του κ. Σαμαρά.


Ο Σαμαράς άκουσε «ξερά» την 15λεπτη ενημέρωση του πρωθυπουργού για τις συζητήσεις γύρω από το χρέος και την παραίνεσή του να στηρίξει η ΝΔ το πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου (παρότι τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα θέσει θέμα 180 ψήφων) και έφυγε, χωρίς καν να κάνει ερωτήσεις. Ολη κι όλη η συνάντηση δεν ξεπέρασε τα τριάντα λεπτά.


Να σημειωθεί ότι το ραντεβού έγινε στις 7.45 μμ αντί στις 7 μμ επειδή καθυστέρησε κατά δύο ώρες η προγραμματισμένη για τις 4 μμ συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε εγκαίρως για την αλλαγή της ώρα και του τόπου (σ.σ. στη Βουλή, αντί στο Μαξίμου) χωρίς να προβάλλει αντιρρήσεις.
Σκληρή κριτική άσκησε στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τη μεταξύ τους συνάντησή την Τρίτη.


«Με κάποιον που ειλικρινά ενδιαφέρεται για την ενότητα του ελληνικού λαού απέναντι στην κρίση, θα είχα πολλά να πω...Με κάποιον που βρίσκεται σε πανικό και καθυβρίζει τους πάντες, δεν έχω να πω τίποτε», δήλωσε.


Παράλληλα, κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι «τορπιλίζει την εθνική ομοψυχία στην πράξη», αναφερόμενος στην επίθεση που εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός κατά της ΝΔ κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ η οποία προηγήθηκε της συνάντησης.


«Λόγω των πράγματι κρίσιμων συνθηκών πήγα και άκουσα την ενημέρωση από τον κ. Παπανδρέου. Αλλιώς, μετά το σημερινό απίστευτο υβρεολόγιό του εναντίον της παράταξης κι εναντίον μου, δεν θα πήγαινα καθόλου», πρόσθεσε.

madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου