Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Οι άντρες πονάνε λιγότερο από τις γυναίκες!


Οι άντρες πονάνε λιγότερο από τις γυναίκες! (3)
Πρόσφατη επιστημονική έρευνα έρχεται να βάλει ξανά τα πράγματα στη θέση τους: Τελικά, ναι, οι άντρες πονάνε λιγότερο από τις γυναίκες!
Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 162.000 άτομα συμμετείχαν σε έρευνα που μελέτησε τις διαφορές στην αίσθηση του πόνου ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες.

Η έρευνα κατεληξε στο συμπέρασμα ότι οι άντρες είναι πιο ανθεκτικοί στον πόνο σε σχέση με τις γυναίκες, αφού “οι γυναίκες αναφέρουν πιο έντονο πόνο από τους άντρες σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες ασθενειών”.
Οι άντρες πονάνε λιγότερο από τις γυναίκες! (4)
Ο επικεφαλής της έρευνας, Atul Butte, MD, PhD, παραδέχεται ότι έχουν γίνει στο παρελθόν και άλλες ανάλογες έρευνες με διαφορετικά συμπεράσματα, αλλά η συγκεκριμένη (η δική του) είναι η πρώτη που δείχνει ότι οι γυναίκες νιώθουν εντονότερα τον πόνο.
Η ομάδα του Butte έβαλε περισσότερους από 160.000 ασθενείς που έπασχαν από 250 διαφορετικές ασθένειες να βαθμολογήσουν την ένταση του πόνου τους από το 1 έως το 10 και διαπίστωσε ότι οι γυναίκες έδιναν υψηλότερες βαθμολογίες από τους άντρες.
Οι άντρες πονάνε λιγότερο από τις γυναίκες! (1)
Η αλήθεια είναι ότι μελέτες που έχουν γίνει στο παρελθόν σχετικά με την αντοχή των γυναικών δρομέων μεγάλων αποστάσεων έδειξαν ότι οι γυναίκες, αντίθετα με την επικρατούσα αντίληψη, αντέχουν περισσότερο στις μεγάλες αποστάσεις.
Άλλη έρευνα που έγινε το 2010 από την ασφαλιστική εταιρεία Engage Mutual, βρήκε ότι οι άντρες έχουν την τάση να υπερβάλλουν όσον τον πόνο που νιώθουν. Για παράδειγμα, συχνά χαρακτηρίζουν ένα κρύωμα ως γρίπη ή έναν απλό πονοκέφαλο ως ημικρανία.
Οι άντρες πονάνε λιγότερο από τις γυναίκες! (2)
Αν και η νέα έρευνα φαίνεται να “ακυρώνει” τις προηγούμενες που θέλουν τις γυναίκες “σκληρότερες” από τους άντρες, ο Butte και η ομάδα του αμφισβητούν κατά κάποιον τρόπο την αξιοπιστία τους, αφού, όπως λέει ο ίδιος: “δεν γνωρίζουμε αν οι ασθενείς που συμμετείχαν στις παλαιότερες έρευνες είχαν πάρει πριν παυσίπονα ή αν την ώρα της έρευνας υπήρχε κάποιος άλλος στο δωμάτιο και ο ασθενής δεν ήθελε να δείξει ότι πονάει. Δεν είναι ξεκάθαρο αν οι γυναίκες νιώθουν περισσότερο πόνο σε σχέση με τους άντρες αλλά σίγουρα αναφέρουν περισσότερο πόνο”, καταλήγει ο Butte.
Τελικά άκρη δεν βγάλαμε. Πάντως πριν βιαστείς να αποκαλέσεις τις γυναίκες “ασθενές φύλο”, το θέμα σίγουρα χρειάζεται περισσότερη διερεύνηση. O Butte και η ομάδα του σχεδιάζουν να ερευνήσουν περαιτέρω το θέμα.


cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου