Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Γερμανία: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον Κρίστιαν Βουλφ


Γερμανία: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον Κρίστιαν Βουλφ

Τα χαμόγελα ήταν παγωμένα στη χθεσινή εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο της Γερμανίας, όπου ο πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ παρέθεσε δεξίωση προς τιμή Γερμανών δημόσιων λειτουργών. 

Η καγκελάριος Μέρκελ ήταν κάθε άλλο παρά εκδηλωτική στον άνθρωπο που εκείνη και το κόμμα της επέλεξαν για πρόεδρο, καθώς οι περίεργες «σχέσεις» του με επιχειρηματίες, προκαλούν πολύ κακό στην εικόνα της κυβέρνησης. 


Ως εκ τούτου, δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι το κόμμα της καγκελαρίου χάνει την υπομονή του με τον πρόεδρο, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει με πειστικό τρόπο τα ερωτήματα που τίθενται εδώ και τέσσερις εβδομάδες σχετικά με τις προσωπικές του συναλλαγές. 

Η εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» αναφέρει ότι ηγετικά στελέχη στο κόμμα των Μέρκελ και Βουλφ, τη Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU) δηλαδή, ήδη αναζητούν τον αντικαταστάτη του προέδρου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Αμυνας Τόμας ντε Μεζιέρ, τεχνοκράτης νομικός ο οποίος χαίρει του σεβασμού της αντιπολίτευσης, θεωρείται ο επικρατέστερος πιθανός αντικαταστάτης του Βουλφ στους κόλπους της CDU.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς ο πρόεδρος να ανακηρυχθεί χειρότερος πολιτικός της χώρας μετά τις τελευταίες εξελίξεις, τον τίτλο κατέκτησε ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που πραγματοποίησε το ινστιτούτο «Forsa», τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει η Ανγκελα Μέρκελ, την οποία ψήφισε ως «χειρότερη» ένας στους δέκα συμπατριώτες της. 

Επεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ακολουθούμενος από τον πρώην υπουργό Αμυνας Καρλ-Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ, ο οποίος είχε παραιτηθεί υπό το βάρος αποκαλύψεων για λογοκλοπή στη διδακτορική διατριβή του. 

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγιερ είναι έβδομος, ενώ στην όγδοη θέση βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.



espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου