Από τη μια υπήρχε η εκδήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου όπου ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι ο νέος αρχηγός πρέπει να εκλεγεί τις επόμενες μέρες και όχι μετά από μερικές εβδομάδες. Στη συνέχεια η Λούκα Κατσέλη, δήλωσε σε συνέντευξη ότι το ΠΑΣΟΚ οδεύει προς τον Νεοφιλελευθερισμό και εξάρτησε τη δημιουργία νέου πολιτικού σχήματος από τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στο κόμμα- από το πρόσωπο του νέου αρχηγού εννοούσε μάλλον. Είχαμε όμως και την πρώτη (ουσιαστικά) παρέμβαση του Χρήστου Παπουτσή στα εσωκομματικά. Εμμέσως πλην σαφώς ζήτησε να μην διαγραφούν οι βουλευτές που δεν ψήφισαν το Μνημόνιο - «το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη όλα τα στελέχη του, όλους τους βουλευτές του, στην πρώτη γραμμή του αγώνα», είπε τασσόμενος υπέρ της εκλογής αρχηγού όπως ορίζει το καταστατικό, δηλαδή από τη βάση.
Ορισμένα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, με πρώτη την Τόνια Αντωνίου, προετοιμάζονταν να σηκώσουν ψηλά το θέμα επίσπευσης των διαδικασιών για εκλογή νέου Προέδρου, αλλά και της πρότασης η εκλογή να γίνει από διευρυμένο σώμα και όχι από τη βάση. Το δεύτερο, ούτε που το ακούει ο Γ. Παπανδρέου. Επιμένει στην εκλογή από τη βάση.
Το πρώτο, ενδεχομένως και να το ακούσει. Δεν μιλάμε φυσικά για εκλογές της Τυρινής- η επόμενη Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, αλλά την Κυριακή 11 Μαρτίου αντί της 18ης, μπορεί και να το δεχθεί.
Στενοί συνεργάτες του Γιώργου, έλεγαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν εκλογές πριν την Συνδιάσκεψη που έχει προγραμματιστεί για τις 3 και 4 Μαρτίου.
Στην εισήγησή του, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίο του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης τόνισε στην εισήγησή του ότι «η δανειακή σύμβαση δεν είναι επιλογή αλλά η μόνη εναλλακτική που είχε και έχει η χώρα μας. Δυστυχώς όμως, ακόμη και σήμερα, υπάρχουν δυνάμεις που δείχνουν με τη στάση τους να ονειρεύονται- για να μην πω να επιδιώκουν- την επιστροφή στη δραχμή».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «καλούμαστε, οργανωμένα, συντεταγμένα παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις που είναι λογικό να έχουμε αλλά έχοντας επίγνωση της σημασίας που έχει για την ίδια τη χώρα η ενότητα μας να προχωρήσουμε στην ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση του Κινήματος μας και να δώσουμε τη μάχη των επερχόμενων εκλογών, με πρώτο σταθμό τη Συνδιάσκεψη στις 3 και 4 Μαρτίου».
Μίχας: Στις 4 Μαρτίου να γίνει η εκλογή νέου προέδρου
Ο Γιάννης Μίχας από την πλευρά του, ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών, και υποστήριξε ότι η εκλογή του προέδρου πρέπει να γίνει στις 4 Μαρτίου, αφού προηγηθεί Εθνικό Συμβούλιο για να εγκριθούν οι υποψήφιου και η αλλαγή ημερομηνίας.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι αυτό που καλείται να αποφασίσει σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο είναι η διασφάλιση της επόμενης μέρας του Κινήματος με βάση τα νέα δεδομένα που είναι η ψηφοφορία της περασμένης Κυριακής για τη δανειακή σύμβαση και η διαφαινόμενη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών στα τέλη Απριλίου.
newpost
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου