Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Οι σύγχρονοι φιλέλληνες στην αντεπίθεση


Οι σύγχρονοι φιλέλληνες στην αντεπίθεση
Ένας σύγχρονος φιλέλληνας ανέλαβε να υπερασπιστεί την «πληγωμένη» Ελλάδα με άρθρο του στη γαλλική εφημερίδα «Λε Μοντ» (Le Monde).
Πρόκειται για τον Ετιέν Ρολάν, πρώην διευθυντή της Γαλλικής Σχολής στην Αθήνα και καθηγητή της ελληνικής αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο Paris I Panthéon.
Με τίτλο "Ellada, agapi mou" ο Ετιέν Ρολάν εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τις επιθέσεις που δέχεται η χώρα μας.

Ο Γάλλος διανοούμενος γράφει ότι νιώθει βαθιά ταπεινωμένος για τον φιλελληνισμό του, όταν μια εφημερίδα τολμά να αναπαράγει κοινοτοπίες, όπως αν η Ελλάδα είναι «λιγότερο ευρωπαϊκή χώρα» απ' ότ,ι φαίνεται, ή δημοσιεύματα τροφοδοτούν το μύθο του «πονηρού και ψεύτη Έλληνα».
Αφού κάνει μια ιστορική αναδρομή για την προσφορά της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό πολιτισμό από την Αναγέννηση μέχρι και τον 19ο αιώνα, καταλήγει να αναρωτηθεί: «Υπάρχει κράτος χωρίς χρέη;»
Με την προτροπή προς τους τεχνοκράτες να αφήσουν ήσυχους τους Έλληνες, ο Ετιέν Ρολάν ολοκληρώνει την παρέμβασή του στη γαλλική εφημερίδα: «Ζήτω η Ελλάδα! Ας μην αφήνουμε τους τεχνοκράτες να γονατίζουν τους φίλους και αδερφούς μας και ακόμα λιγότερο να τους εξευτελίζουν και να μας εξευτελίζουν».

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου