Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

"Απογειώνεται" το αεροδρόμιο "Μακεδονία"

Έτοιμη για "απογείωση" είναι η αναβάθμιση του διαδρόμου προσαπογειώσεων "10-28" του αεροδρομίου "Μακεδονίας", η οποία εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με 38,7 εκατ. ευρώ. Ο
"ανανεωμένος" διάδρομος θα έρθει να συμπληρώσει το μεγάλο έργο της επέκτασης του διαδρόμου κατά περίπου 1.000 μέτρα μέσα στη θάλασσα, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τα δύο έργα υπολογίζεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2013, και θα δώσουν τη δυνατότητα στο "Μακεδονία" να φιλοξενεί περισσότερες πτήσεις, ακόμη και υπερατλαντικές, που σήμερα είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν λόγω ελλιπών υποδομών.
Πρακτικά τα έργα αυτά θα φέρουν και αύξηση της επιβατικής και εμπορευματικής κίνησης του αεροδρομίου αλλά και την καθιέρωση δρομολογίων μακρινών αποστάσεων. Επίσης, μετά την ολοκλήρωση της επέκτασης και αναβάθμισης του διαδρόμου προσαπογειώσεων «10-28», σε συνδυασμό με το σύστημα ενόργανης προσγείωσης και αυτόματης προσέγγισης ILS 2 που είναι εγκατεστημένο στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", θα μπορούν να πραγματοποιούνται προσγειώσεις αεροπλάνων ακόμη και όταν επικρατεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση και έτσι θα μειωθούν σημαντικά οι μέρες κατά τις οποίες το αεροδρόμιο κλείνει.
Τα δύο έργα επίσης θα "ανακουφίσουν" και τους κατοίκους των περιοχών που βρίσκονται βόρεια του αεροδρομίου και σήμερα "υποφέρουν" από το θόρυβο των αεροπλάνων (Ν. Ρύσιο, Καρδία, Τρίλοφος, Πλαγιάρι κ.λπ.), καθώς τόσο η διαδικασία προσγείωσης όσο και η διαδικασία απογείωσης θα γίνονται από την πλευρά της θάλασσας.

Πληροφορίες: Αγγελιοφόρος της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου