Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

"Στηρίζουμε την Ελλάδα": Συναυλίες σε όλο τον κόσμο!


Με συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων συνεχίστηκαν και αυτή την Κυριακή εκδηλώσεις σε όλον τον κόσμο με το σύνθημα «Στηρίζουμε την Ελλάδα». Στην Αυστραλία ένα διήμερο γλέντι στο κέντρο της Μελβούρνης στήθηκε στο



πλαίσιο του μεγάλου Ελληνοαυστραλιανού φεστιβάλ «Αντίποδες». Στη σκηνή υπήρχε ένα τεράστιο σύνθημα «Στηρίζουμε την Ελλάδα», ενώ συμμετείχαν χιλιάδες μεταξύ των οποίων και η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ αλλά και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης.


Μάλιστα, η πρωθυπουργός της Αυστραλίας δε δίστασε να προτείνει την επιδότηση 2 εκ. δολαρίων για την ανέγερση Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο κέντρο της Μελβούρνης προς τιμήν της προσφοράς της χώρας μας στο δυτικό πολιτισμό.


Στη Νέα Υόρκη, εξάλλου, το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού πραγματοποίησε αφιέρωμα στον νομπελίστα Έλληνα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη αλλά και σε άλλους κορυφαίους Έλληνες ποιητές και λογοτέχνες με παγκόσμια αναγνώριση. Φυσικά, το «Άξιον Εστί» είχε κυρίαρχη θέση, ενώ χαιρετισμό απήυθυνε στο συγκεντρωμένο πλήθος και ο Μίκης Θεοδωράκης που έδωσε το παρών.


Στην Ιταλία, εξάλλου, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση υπέρ της Ελλάδας έξω από τη γερμανική πρεσβεία της Ρώμης και φώναξαν υπέρ του να δοθεί μια ευκαιρία στη Ελλάδα.

Read more: http://www.trelokouneli.gr/2012/02/blog-post_6914.html#ixzz1na8ymy34

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου