Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Συγκλονίζει την Τουρκία το ροζ σκάνδαλο

Προ ενός τεράστιου κυβερνητικού σκανδάλου εκβιασμού του πρώην αρχηγού του τουρκικού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μπουγιούκανιτ βρίσκεται η τουρκική πολιτική σκηνή. Στο στόχαστρο βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Τ. Ερντογάν που κατηγορείται σαν «ανήθικος εκβιαστής», αφού το 2007 χρησιμοποίησε ροζ βίντεο με πρωταγωνίστρια την θυγατέρα του αρχηγού των τουρκικών
Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Μπουγιουκανίτ, προκειμένου να «πείσει» τους στρατιωτικούς να μην αντιδράσουν στην υποψηφιότητα του Α. Γκιούλ για την προεδρία στην Τουρκία.

Όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος, για να αποσπάσει την στήριξη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην εκλογή του Γκιουλ στην προεδρία, μία εξέλιξη στην οποία αντιδρούσαν σφοδρά οι στρατιωτικοί, ο Ταγίπ Ερντογάν παρουσίασε στον Μπουγιούκανιτ ένα βίντεο με την κόρη του Bengü Büyükanıt σε διάφορες ερωτικές περιπτύξεις με άνδρες και γυναίκες!


Το περιεχόμενο της συνάντησης Ερντογάν-Μπουγιούκανιτ αναφέρεται σε κρυπτογραφημένο τηλεγράφημα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο εστάλη το 2008 και αναφέρεται σε μία επίσκεψη ανωτέρων αξιωματούχων των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας στον Αμερικανό πρέσβη, όπου μάλιστα παρουσιάστηκε και το σχετικό βίντεο με την κόρη του Μπουγιούκνιτ σε ερωτικές περιπτύξεις με άνδρες, γυναίκες και διάφορα «ερωτικά βοηθήματα», όπως αναφέρουν δημοσιεύματα!


Στις 4 Μαΐου 2007, ο Ερντογάν κάλεσε αιφνιδίως τον Μπουγιούκανιτ στο πρωθυπουργικό γραφείο στην περιοχή του Ντολμά Μπαξέ. Η συνάντηση κράτησε 1 ώρα και 30 λεπτά και σε αυτήν προβλήθηκαν τα βίντεο της κόρης του Μπουγιούκανιτ. Κατά την έξοδο των δύο ανδρών ο Ερντογάν είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι «το περιεχόμενο της συνομιλίας θα το πάρει μαζί του στον άλλο κόσμο και δεν πρόκειται να πει τίποτε». Λίγες ημέρες αργότερα ανακοινώθηκε η επίσημη υποψηφιότητα του Α. Γκιουλ για την προεδρία.
zougla

Επιμέλεια: Πάνος Πικραμένος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου