Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Βενιζέλος: Γελοία τα περί ευρωπαϊκής δυσφορίας


icon press Την έντονη αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου προκάλεσε τηλεγράφημα του Reuters, που με αφορμή την χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, εμφάνιζε τους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης ως ιδιαίτερα δυσαρεστημένους με τον έλληνα υπουργό οικονομικών προσάπτοντάς του ότι ασχολείται περισσότερο με την δική του πολιτική καριέρα, παρά με τις κρίσιμες για την χώρα
διαπραγματεύσεις. «Καμία επαφή με την πραγματικότητα» δεν έχουν τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα φέρεται να έχει δηλώσει και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον οποίο επικοινώνησε το ελληνικό υπουργείο με αφορμή το εν λόγω δημοσίευμα.
«Καμία επαφή με την πραγματικότητα» δεν έχουν τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα του Reuters για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, φέρεται να δήλωσε ο J.C. Juncker, με τον οποίο επικοινώνησε το ελληνικό υπουργείο με αφορμή το εν λόγω δημοσίευμα.


Πηγή:
www.capital.gr

icon press
Το τηλεγράφημα του Reuters ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη δυσφορία μεταξύ των μελών της ευρωζώνης και διάχυτη απογοήτευση για το γεγονός ότι οι Έλληνες δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα και «σέρνουν τα πόδια τους».
Tο κλίμα δυσαρέσκειας, υποστήριζε το τηλεγράφημα, ήταν εμφανές κατά την διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης του Eurogroup: «Ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα μεταβιβάστηκε από όλους τους συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη…προς τους Έλληνες: φτάνει πια, αρκετά ως εδώ» φέρεται να είπαν οι ευρωπαίοι, αναφέρει το πρακτορείο.
Επικαλούμενο αξιωματούχους, το Reuters τόνιζε ότι οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης «είναι δυσαρεστημένοι με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, γιατί πιστεύουν ότι δίνει περισσότερη σημασία στην θέση του εντός του κόμματος, ενόψει των εκλογών του Απριλίου, παρά στις συζητήσεις περί μεταρρυθμίσεων».
«Υπάρχει μια διάχυτη αίσθηση απογοήτευσης με τον Ε. Βενιζέλο, τον οποίο δύσκολα βρίσκει κανείς εξαιτίας του ότι είναι πολύ απασχολημένος με την εκστρατεία του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, οπότε δεν είναι διαθέσιμος για να συναντηθεί με την τρόικα» μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο.
Αυτή η ενόχληση μεταφέρθηκε- σύμφωνα με το Reuters- από τους ευρωπαίους αξιωματούχους στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης:
«Προετοιμάζει το δικό του πολιτικό μέλλον αντί (να προετοιμάζει) το μέλλον της χώρας…» επισημαίνει πηγή που δεν κατονομάζεται, επισημαίνοντας ότι οι ευρωπαίοι αγανακτούν με το γεγονός ότι εκείνοι οφείλουν να τηρούν την συμφωνία, ενώ η Ελλάδα, δεν δείχνει να νοιάζεται ιδιαιτέρως και δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα.
Η αντίδραση του Υπουργείου Οικονομικών
«Γελοία, αν όχι ύποπτα, για όλους όσοι έχουν μια στοιχειώδη γνώση του καθημερινού προγράμματος του υπουργού, ενός προγράμμτος που περιλαμβάνει συνεχείς και μακράς διάρκειας συναντήσεις με την τρόικα, με αξιωματούχους, με τον πρωθυπουργό, τηλεδιασκέψεις και εν ολίγοις υπεράνθρωπες προσπάθειες σε 24ωρη βάση από μια μικρή ομάδα ανθρώπων της οποίας ηγείται ο Ε. Βενιζέλος» χαρακτήρισε το ΥΠΟΙΚ τα όσα μετέδωσε το διεθνές πρακτορείο.
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου