Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Βρέθηκε ο εκατομμυριούχος;


Βρέθηκε ο εκατομμυριούχος;
Ενδεχομένως και σήμερα -αν και οι σχετικές διαδικασίες δεν... φημίζονται για την ταχύτητά τους- μπορεί να μάθει η επιτροπή ελέγχου των «πόθεν έσχες» της Βουλής το όνομα του βουλευτή-φάντασμα, που στις 4 Μαρτίου 2011, σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου της επιτροπής για το βρώμικο χρήμα, Π. Νικολούδη, έβγαλε στο εξωτερικό 1 εκατ. ευρώ.
Οπως είπε χθες ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, Ευ. Αργύρης, «την επίμαχη μέρα έχουν καταγραφεί πέντε κινήσεις του ενός εκατομμυρίου.
Είναι τριών επιχειρήσεων που αφορούν επαγγελματική δραστηριότητα, ενός φυσικού προσώπου που ψάξαμε και δεν έχει σχέση -είναι γυναίκα, δεν έχει σχέση με πολιτικό πρόσωπο- και μίας τράπεζας. Εάν λοιπόν είναι αυτό που λέει ο κ. Νικολούδης, θα ζητήσουμε (σήμερα) από την τράπεζα να μας πει ποιος έκανε αυτή την κίνηση. Αν ταυτοποιείται αυτή η κίνηση με πολιτικό πρόσωπο, θα έχουμε βρει το όνομα». Μένει να δούμε αν αυτό θα γίνει πράξη. Πάντως, πολύ εύκολο ακούγεται για να είναι αληθινό...
Κυρώσεις
Σύμφωνα με τον Ευ. Αργύρη, η υπόθεση θα λάβει άλλες διαστάσεις σε περίπτωση που ο βουλευτής δεν έχει δηλώσει το ποσό στο «πόθεν έσχες». «Εχει κυρώσεις και χρηματικό πρόστιμο και ποινή φυλάκισης. Δεν τη βάζουμε εμείς την ποινή. Εμείς εντοπίζουμε την παράβαση με βάση τον νόμο και το παραπέμπουμε στον εισαγγελέα Εφετών, όπως κάναμε και με τον κ. Τσοχατζόπουλο», επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου