Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

"Να αρχίσουν οι Έλληνες μποϊκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα"

Να ενώσουν τις δυνάμεις τους εναντίον των μέτρων που μας επιβάλλει η τρόικα αποφάσισαν σήμερα δικηγόροι, μηχανικοί και γιατροί, τόσο σε πανελλαδικό όσο σε ευρωπαϊκό
επίπεδο. Μάλιστα, στις δράσεις τις οποίες θα αναλάβει το μέτωπο περιλαμβάνεται και το μποϊκοτάζ των γερμανικών προϊόντων και τη σύνταξη αναπτυξιακού σχεδίου για την Ελλάδα.


Σήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη, μεταξύ του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργου Πατούλη, του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Χρήστου Σπίρτζη και της συντονιστικής επιτροπής της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, Γιάννη Αδαμόπουλου, με μοναδικό θέμα τα μέτρα που μας επιβάλει η τρόικα. Κατά την κοινή σύσκεψη έγινε αποδεκτή η πρόταση του προέδρου των Μηχανικών, Χρ. Σπίρτζη και η λήψη οκτώ κοινών δράσεων που είναι:


1) Η πραγματοποίηση "μποϊκοτάζ" στα γερμανικά προϊόντα, ενέργεια στην οποία καλούν να ανταποκριθεί επιπλέον το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, ως ελάχιστη και συμβολική ένδειξη διαμαρτυρίας στην έλλειψη αλληλεγγύης που ως Ευρωπαίοι εταίροι θα αναμέναμε από τη Γερμανία.


2) Η συγκρότηση ειδικών επιτροπών, οι οποίες θα κληθούν να επεξεργαστούν ένα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο σχέδιο ανάπτυξης της χώρας και εξόδου της από την παρούσα κρίση.


3) Η πραγματοποίηση κοινής απεργίας και αποχής από τα καθήκοντά τους.


4) Η διοργάνωση ημερίδας για την ανάδειξη των κοινών προβλημάτων των μελών των τριών επιστημονικών φορέων συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και συναυλίας.


5) Η ανάληψη ποικίλων δράσεων για την ενημέρωση των αντίστοιχων φορέων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.


6) Η από κοινού διοργάνωση εκδήλωσης κατάθεσης και καταγραφής προβληματισμών και ανταλλαγής απόψεων στις Βρυξέλλες.


7) Η διενέργεια ελέγχων σε κτίρια πραγματικά κλειστών αγορών (τραπεζικά καταστήματα, supermarkets, κ.λπ. για θέματα υγιεινής και ασφάλειας πολιτών και εργαζομένων και χωροταξικών και πολεοδομικών παραβάσεων).


8) Κοινή προσπάθεια για την δημιουργία ενός δείκτη προστασίας όλων των πολιτών και βελτίωση του κοινωνικού κράτους.


Η διοργάνωση των κοινών δράσεων θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες μέρες.


πληροφορίες: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου