Σε άλλες εποχές, αυτό θα είχε προκαλέσει έκρηξη στο περιβάλλον του νέου αρχηγού, όπου ουδέποτε χώνεψαν τον Ραγκούση και όπου είναι βέβαιο ότι στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους, συνεχίζουν να λένε γι’ αυτόν αυτά που έλεγαν και πριν από ένα μήνα.
Η επίσημη αντίδραση πάντως ήταν διαφορετική. Οι βενιζελικοί έσπευσαν να υποβαθμίσουν το θέμα, λέγοντας ότι «ο Ραγκούσης δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς».
Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, αν και δεν είναι και ο πιο υπομονετικός άνθρωπος στον κόσμο, δείχνει μια αξιοσημείωτη υπομονή με τα «καπρίτσια» και τους ελιγμούς των κάποτε κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ που έχουν αρχίσει πάλι να επιδίδονται στο «σπορ» της διαφοροποίησης.
Έτσι «κατάπιε» την παρέμβαση Λοβέρδου που διεμβόλισε την πρωτοβουλία του αρχηγού για επιστροφή κάποιων από όσους είχαν καταψηφίσει την δανειακή σύμβαση. Άφησε επίσης αναπάντητες και τις παρεμβάσεις του Χρυσοχοΐδη, που τάχθηκε κατά της επιστροφής όσων διαφωνούν με τα μέτρα, κάνοντας λόγο για «ζήτημα πολιτικής αξιοπρέπειας», αλλά και της Αννας Διαμαντοπούλου που δήλωσε ότι δεν μπορούν να μπουν στα ψηφοδέλτια καθώς η καταψήφιση της δανειακής σύμβασης ήταν μια μορφή πολιτικής λιποταξίας.
Δεν διαπραγματεύτηκε βέβαια. Μόνο τον Λοβέρδο ενημέρωσε ότι δεν θα βάλει κανέναν – ούτε τη Μιλένα - στα ψηφοδέλτια και με κάποιον από αυτούς, το μόνο που τον ενδιαφέρει άλλωστε είναι να υποβαθμίσει τέτοια ζητήματα στην προεκλογική περίοδο.
Να υπενθυμίσουμε ότι από τους ανεξάρτητους βουλευτές που άνηκαν στο ΠΑΣΟΚ, υπέρ της νέας δανειακής σύμβασης ψήφισαν τελικά οι Χρήστος Κατσούρας, Χρήστος Μαγκούφης, Μιλένα Αποστολάκη, Θόδωρος Παραστατίδης και Βασίλης Τόγιας.
Ο Βενιζέλος δεν θα αφήσει τίποτε να του χαλάσει την εικόνα μπροστά σε αυτήν την «μάχη», η οποία είναι εξαιρετικά κρίσιμη και για τον ίδιο.
Μετά, όμως, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο με όλους.
Θέμης Δαγκλής
newpost
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου