Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

«Καλησπέρα, Έλληνες, σας στηρίζουμε!»


 

Τη στήριξή του στην Ελλάδα και στις προσπάθειες, που καταβάλλει για να εξέλθει της οικονομικής κρίσης, εξέφρασε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Στην καθιερωμένη ετήσια τελετή, που έλαβε χώρα στο Λευκό Οίκο για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο κ. Ομπάμα τόνισε χαρακτηριστικά: «Αν και οι δεσμοί μεταξύ του Ελληνικού και Αμερικανικού Έθνους είναι παλιοί, οι αξίες και τα ιδανικά που μοιραζόμαστε βαθαίνουν με τον χρόνο και γι' αυτό συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των Ελλήνων συμμάχων και φίλων μας, καθώς αγωνίζονται να ανανήψουν από μια δύσκολη οικονομική περίοδο».



Ο Αμερικανός Πρόεδρος, που ξεκίνησε τον χαιρετισμό του στα ελληνικά λέγοντας «καλησπέρα», αναφέρθηκε στους δεσμούς της χώρας του με την Ελλάδα αλλά και στην τεράστια επίδραση των Ελλήνων στη ζωή των ΗΠΑ. 

Παράλληλα, καλωσόρισε εγκάρδια τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, επισημαίνοντας ότι «αποτελεί υπόδειγμα ευσέβειας και πίστεως».

Από την πλευρά του ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν τη χώρα μας, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο ελληνικός λαός στο τέλος θα τα καταφέρει και η Ελλάδα θα ξαναμπεί στο δρόμο της ανάπτυξης.

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος 


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου