Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Προεκλογικά προνόμια ΔΗΜΑΡ λόγω σύστασης κοινοβουλευτικής ομάδας


 

Η ΑΝΑΓΚΗ να μετακινηθεί η πολιτική προς προοδευτική κατεύθυνση και η αναγκαιότητα μιας κυβερνώσας Αριστεράς που βασίζεται σε κοινό πολιτικό τόπο, οδήγησαν στη συνεργασία της Δημοκρατικής Αριστεράς με τους ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο Φώτης Κουβέλης, παρουσιάζοντας χθες την κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ.
Υπογράμμισε ότι η συγκρότηση της ΚΟ αναφέρεται στον κοινό πολιτικό τόπο, στην κοινή πολιτική δράση, στην αναγκαιότητα του δημοκρατικού σοσιαλισμού προς όφελος της κοινωνίας και ανακοίνωσε ότι εντός των ημερών θα δοθεί στη δημοσιότητα το πρόγραμμα του κόμματος. Τα μέλη της ΚΟ είναι: Φώτης Κουβέλης (Β' Αθηνών), Γιάννης Αμοιρίδης (Πιερίας), Οδυσσέας Βουδούρης (Μεσσηνίας), Ηλίας Θεοδωρίδης (Πέλλας), Θανάσης Λεβέντης (Αττικής), Γιάννης Μιχελογιαννάκης (Ηρακλείου), Βασίλης Οικονόμου (Αττικής), Γιώργος Παπαμανώλης (Κυκλάδων), Νίκος Τσούκαλης (Αχαΐας) και Γρηγόρης Ψαριανός (Β' Αθηνών).

Ο κ. Κουβέλης υπερασπίστηκε την πολιτική συμμαχιών του κόμματος, ενώ υπενθύμισε ότι οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «είχαν μια παρουσία ευθύνης, με αντιρρήσεις, με αμφισβήτηση στην ασκούμενη πολιτική». Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η συγκεκριμένη συνεργασία θα πάει πιο μακριά από τις εκλογές.

Η ανακοίνωση της νεοϊδρυθείσας  ΚΟ συμβάλλει στη διασφάλιση προεκλογικού τηλεοπτικού χρόνου και στη συμμετοχή στο debate των πολιτικών αρχηγών. Παράλληλα ο κανονισμός της Βουλής δίνει στην κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς τα «προνόμια» που της επιτρέπουν να έχει συγκροτημένη παρουσία και χρόνο παρεμβάσεων κατά τη συζήτηση των νομοσχεδίων που θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί μέχρι το κλείσιμο της Βουλής. 




express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου