Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Κυβέρνηση συνεργασίας θέλει το 66%


Κυβέρνηση συνεργασίας θέλει το 66%
To 66% των πολιτών ζητεί κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ μόλις το 30% «ψηφίζει» αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αυτό προκύπτει από την έρευνα της Metron Analysis που παρουσίασε χθες το «Εθνος της Κυριακής» και δείχνει εννιακομματική Βουλή
To 66% των πολιτών ζητεί κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ μόλις το 30% «ψηφίζει» αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αυτό προκύπτει από την έρευνα της Metron Analysis που παρουσίασε χθες το «Εθνος της Κυριακής» και δείχνει εννιακομματική Βουλή.

Στη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Απριλίου, παγιώνεται η δημοσκοπική ανάταση του ΠΑΣΟΚ μετά την εκλογή Βενιζέλου στην ηγεσία του κόμματος, φέροντας τη διαφορά στις 5,8 μονάδες (20,8 η ΝΔ έναντι 15%), ενώ άλλα 3 κόμματα έχουν ποσοστά πάνω από 10%, με τον ΣΥΡΙΖΑ (11,5%) για πρώτη φορά να περνά ως τρίτο κόμμα και τέταρτο τους Ανεξάρτητους Eλληνες (10,6%), που απορροφά μεγάλο κομμάτι από την ίδια δεξαμενή ψήφων με τη ΝΔ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 10,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 9%, η Χρυσή Αυγή με 5,5%, οι Οικολόγοι με 4,6% και οριακά στο 3% ο ΛΑΟΣ.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου