Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

O Σαμαράς βάζει το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό


Ο Ευ. Βενιζέλος απηύθυνε κάλεσμα προς κάθε πολίτη για μια συμμαχία «υπευθυνότητας, ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων και αλληλεγγύης»
Ηχηρή απάντηση στον Αντώνη Σαμαρά για την ομιλία του στο Αιγάλεω «που έρχεται από το βαθύ κομματικό παρελθόν», έδωσε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Κάνοντας σφοδρή επίθεση, αλλά διατηρώντας νηφάλιο λόγο, ο κ. Βενιζέλος επιχείρησε να «επαναφέρει» τον κ. Σαμαρά -τώρα, ένα βήμα προ της προκήρυξης των εκλογών- στον δρόμο της υπευθυνότητας που επιβάλλει η «οριακή και κρίσιμη κατάσταση της χώρας».

Τον έψεξε ευθέως για την ανάδειξη της απειλής για τη διάλυση του κράτους και της ελληνικής οικονομίας μέσω της διαχείρισης της μη αυτοδυναμίας του που επιφυλάσσει για τη μετεκλογική περίοδο, «προαναγγέλλοντας» στην πραγματικότητα αλλεπάλληλες εκλογές αντί της συνεργασίας!
Η δήλωση
«Ηλπιζα ότι ο κ. Σαμαράς θα αποκτούσε αίσθηση της κατάστασης - ότι θα μπορούσε να κινηθεί στο επίπεδο της υπευθυνότητας. Ηλπιζα ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα επαναλάμβανε την απειλή για συνεχείς διαλύσεις της Βουλής και αλλεπάλληλες εκλογές, δεν θα επαναλάμβανε δηλαδή την απειλή για διάλυση του κράτους και της οικονομίας.
Ηλπιζα ότι ο κ. Σαμαράς δεν θα έβαζε πάνω από το εθνικό συμφέρον το δικό του προσωπικό και κομματικό συμφέρον», τόνισε σε δήλωσή του ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ταυτίζοντας τον Αντώνη Σαμαρά με «πολιτικούς που είχε δυστυχώς πολλούς στη διαδρομή της Ιστορίας η χώρα μας και γι' αυτό ίσως φτάσαμε στο χείλος της καταστροφής».
Ειδικότερα για το «στίγμα» της ομιλίας του Αντ. Σαμαρά, ο Ευ. Βενιζέλος διέκρινε έναν πολιτικό λόγο «χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, αλαζονικό, με μισόλογα υποσχέσεων και όχι με ένα ολοκληρωμένο και υπεύθυνο σχέδιο ανασυγκρότησης του τόπου».
Κάτι, δε, που δεν επρόκειτο να αφήσει αναπάντητο ο Ευ. Βενιζέλος αφορούσε στο ότι ο Αντ. Σαμαράς το μόνο επίτευγμα το οποίο αναγνώρισε, θέλοντας να «υπενθυμίσει» ότι έχει τη δική του «σφραγίδα», ήταν το PSI, η δραστική μείωση του χρέους και των ετήσιων τόκων που βαραίνουν τον προϋπολογισμό της χώρας.
«Εμφάνισε δηλαδή ως επίτευγμά του αυτό που πετύχαμε ο Λουκάς Παπαδήμος κι εγώ ως υπουργός Οικονομικών, με τον κ. Σαμαρά απόντα παρά την πρόσκλησή μας να μετάσχει ενεργά στη διαπραγμάτευση ή, μάλλον, όχι απόντα, αλλά επιμελώς κρυπτόμενο πίσω από μένα, που ως αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών, η Νέα Δημοκρατία μου έδωσε και αυτή ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή!» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος αντιτάσσοντας στην αντίληψη της «μικροκομματικής αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας» τη στρατηγική της αυτοδύναμης Ελλάδας.
Νέο κάλεσμα
Η δήλωση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ έκλεισε με νέο κάλεσμα προς κάθε πολίτη για μια συμμαχία «υπευθυνότητας, ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων και αλληλεγγύης» και με κεντρικό στόχο αφενός να πιάσουν τόπο οι θυσίες και αφετέρου να εξασφαλιστεί μέσα στους επόμενους μήνες η οριστική υπέρβαση της κρίσης - δηλαδή να συνεχιστεί ανεμπόδιστα από την επομένη των εκλογών η κυβερνητική προσπάθεια, με τα κόμματα και τους αρχηγούς με διάθεση υπέρβασης των κομματικών και προσωπικών συμφερόντων τους...
ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου