Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Βενιζέλος: Δεν κυβερνιέται ο τόπος πια χωρίς συνεργασίες

Βενιζέλος: Δεν κυβερνιέται ο τόπος πια χωρίς συνεργασίες



Ως «μεγάλο λάθος» χαρακτήρισε το πρώτο Μνημόνιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο κεντρικό ειδήσεων του ANT1, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος χωρίς ευρύτερες συνεργασίες.

«Το πρώτο Μνημόνιο είναι μεγάλο λάθος διότι ξεκινήσαμε με την αντίληψη πως το ελληνικό χρέος ήταν βιώσιμο δίχως κούρεμα» δήλωσε ο

πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Κανένα κόμμα δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με αυτοδυναμία. Δεν κυβερνιέται ο τόπος πια δίχως ευρύτερες συνεργασίες. Δεν αντέχει η χώρα και η οικονομία αλλεπάλληλες εκλογές». «Δεν αρκεί μόνο η συνεργασία ΠΑΣΟΚ με ΝΔ. Πρέπει να συμμετέχουν όλες οι φιλοευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις
» υπογράμμισε.
Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε σφοδρά στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά. «Υπάρχει μια μετατόπιση από βδομάδα σε βδομάδα σε αυτά που λέει ο κ. Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς υπόσχεται ανέφικτα μέτρα. Ο κ. Σαμαράς άφησε αναπάντητη την πρότασή μας για τον Ιούνιο. Τα Ζάππεια του κ. Σαμαρά είναι ατέλειωτα» ανέφερε. «Πιο εύκολο είναι να είναι το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα παρά η ΝΔ αυτοδύναμη» σημείωσε.
Ο κ. Βενιζέλος δεν παρέλειψε ωστόσο να επιτεθεί και στην Αριστερά κατηγορώντας την για αδράνεια και απάθεια. «Που έχει βοηθήσει η Αριστερά όλη αυτή την περίοδο; Το αίτημα της Αριστεράς είναι να μην αλλάξει τίποτα» είπε.

«Πως θα ξαναβρεί δουλειά ο άνεργος, αν καταστραφεί το οικοδόμημα;» αναρωτήθηκε συμπληρώνοντας ότι «το πολιτικό πρόβλημα της χώρας τείνει να μετατραπεί σε πρόβλημα Δημοκρατίας». «Την Χρυσή Αυγή τη στηρίζουν και νέοι άνθρωποι. Αν η απελπισία μετατραπεί σε ακραία πολιτική επιλογή, τότε δεν θα υπάρχει ελπίδα» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου