Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Άνοιγμα Βενιζέλου στο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ


Άνοιγμα Βενιζέλου στο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ
Σε νέα τροχιά έβαλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την στάση που πρόκειται να κρατήσει το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά στην χθεσινή του ομιλία στο κλειστό στάδιο του Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη.
Ο κ. Βενιζέλος για πρώτη φορά υπογράμμισε με έμφαση πως η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε μια κυβέρνηση συνεργασίας την επομένη των εθνικών εκλογών της 6ης Μαΐου, δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Κράτησε αποστάσεις τόσο από την Νέα Δημοκρατία όσο και από την Αριστερά αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί πως θα επιδιώξει να συνεργαστεί με κόμματα του κεντροαριστερού χώρου παρά με την σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση.
Έτσι για πρώτη φορά διαχώρισε την θέση του από στελέχη όπως ο κ. Γιάννης Ραγκούσης, οι οποίοι μέσω συνεντεύξεών τους θεωρούν αναπόφευκτη την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Με αυτόν τον τρόπο και με σειρά άλλων προτάσεων, που ανακουφίζουν τους μικρομεσσαίους και τα νοικοκυριά προσπαθεί να προσελκύσει και να γοητεύσει παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, που μέχρι σήμερα τουλάχιστον δείχνουν να το έχουν εγκαταλείψει. Ο νέος πρόεδρος σε όλες τους τις τελευταίες παρεμβάσεις έχει κάνει μια ξεκάθαρη επιλογή η οποία έχει στόχο να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τους παλιούς ψηφοφόρους του κόμματος και όχι να προσελκύσει άλλους που ανήκουν στον χώρο της κεντροδεξιάς.
Παραδοσιακοί υπέρμαχοι της άποψης ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ανανεώσει την εκλογική του "πελατεία" ήταν οι κ. Ραγκούσης, Μόσιαλος και η κα. Διαμαντοπούλου. Ο κ. Βενιζέλος διαφωνώντας με αυτή την εκτίμηση επιδιώκει να επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ στις ρίζες του.
Αυτό καταδεικνύουν άλλωστε οι αναφορές του στην ομιλία του χθες στον Ανδρέα Παπανδρέου και σε μια νέα εξωτερική πολιτική με επίκεντρο τις ΑΟΖ, το Αιγαίο και την Κύπρο.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι με μια μεγάλη μερίδα του κόσμου σε αυτές τις αναφορές του χειροκροτούσε με θέρμη τον πρόεδρο.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου