Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Γονατίζει η Ιταλία: 17 νεκροί, 350 τραυματίες, 14000 άστεγοι


Γονατίζει η Ιταλία: 17 νεκροί, 350 τραυματίες, 14000 άστεγοι : Περισσότεροι από 60 μετασεισμοί έχουν γίνει από το πρωί στην περιοχή της Μόντενα και στα περίχωρα. Χθες βράδυ χιλιάδες άστεγοι αναγκάστηκαν να μείνουν σε σκηνές.Οι
Περισσότεροι από 60 μετασεισμοί έχουν γίνει από το πρωί στην περιοχή της Μόντενα και στα περίχωρα. Χθες βράδυ χιλιάδες άστεγοι αναγκάστηκαν να μείνουν σε σκηνές.

Οι άνθρωποι στην Εμίλια Ρομάνια προσπαθούν να επανέλθουν στην καθημερινή τους ρουτίνα αλλά τίποτα δεν είναι πια το ίδιο.

Μέχρι στιγμής 17 είναι οι νεκροί ,350 τραυματίες και 14000 οι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και από τους δύο σεισμούς. Πυροσβέστες , σωστικά συνεργεία και εθελοντές από όλη την Ιταλία συνεχίζουν τις προσπάθειες για να βρουν και άλλους επιζώντες αν και όσο περνάει η ώρα γίνεται ολοένα και δυσκολότερο.


Τουλάχιστον 10 εταιρείες που παράγουν το πασίγνωστο για μας ξύδι βαλσάμικο της Modena έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή με ζημιά που πλησιάζει τα 15 εκατομμύρια. Η περιοχή Εμίλια Ρομάνια έχει επίσης πλούσια παραγωγή σε αλλαντικά και τυριά των οποίων το κόστος της καταστροφής φτάνει τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας μετά από Υπουργικό Συμβούλιο που συγκάλεσε αποφάσισε να αυξήσει τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα από αύριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012.

Σκοπός είναι να βοηθηθούν οι σεισμοπαθείς και να αποκατασταθούν οι ζημιές το συντομότερο. Η κυβέρνηση έκανε δεκτό επίσης το αίτημα πολλών δημάρχων να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα που έχουν στα ταμεία τους οι δήμοι για την ανοικοδόμηση των κτιρίων.

Η κατάσταση είναι τόσο δραματική που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιφέρειες του Ρέτζο Εμίλια, και του Ροβίνγκο.

Πηγές της κυβέρνησης δεν αποκλείουν να ζητηθεί και έκτακτη ενίσχυση από την Ε.


star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου