Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Βενιζέλος: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι ο ‘ζήτουλας’ της Ευρώπης»




Βενιζέλος: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι ο ‘ζήτουλας’ της Ευρώπης»
Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να προκύψει χωρίς τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ την επομένη των εκλογών τόνισε ο ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε ομιλία του σε Έλληνες ποντιακής καταγωγής, στην Καλλιθέα, στον δημοτικό κινηματογράφο «Καλυψώ», ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει "τσόντα" ούτε της δεξιάς ούτε της δημαγωγίας και του λαϊκισμού» και πως τα στελέχη του Κινήματος δεν είναι κολλημένα στις «καρέκλες».


«Όλες οι δυνάμεις που έχουν συνείδηση εθνικής ευθύνης, στο δικό μας πρόγραμμα πρέπει να έρθουν», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «δεν μπορεί να σέρνεται η χώρα ακυβέρνητη, δεν μπορούμε να τροφοδοτούμε μόνοι μας την ύφεση και την ανεργία και να βγάζουμε με τα ίδια τη χέρια μας τα μάτια μας», για να συμπληρώσει λέγοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να πάψει να είναι ο «ζήτουλας» της Ευρώπης.

Τόνισε δε ότι την επομένη των εκλογών, «κορμός της λύσης θα είναι η κεντροαριστερά, η προοδευτική δημοκρατική παράταξη». Ερμηνεύοντας το μήνυμα των περασμένων εκλογών, ανέφερε πως ο λαός είπε ότι θέλει να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, να κρατήσει τα θετικά της δανειακής σύμβασης και να αλλάξει τα αρνητικά, ότι δεν αντέχει άλλες περικοπές στα εισοδήματα, άλλη ύφεση και ανεργία, ότι θέλει κυβέρνηση συνεργασίας.

Επιπλέον, έκανε λόγο για «τυχοδιωκτισμούς», «ευκαιριακές συνεργασίες» και «εύκολες ρητορείες» που βλέπουμε «από τη μια και την άλλη κατεύθυνση».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «ανεύθυνους» όσους υποστηρίζουν τη μονομερή καταγγελία της δανειακής σύμβασης που «μπορεί να οδηγήσει σε τραγικά αδιέξοδα», φέρνοντάς το σε αντιδιαστολή με τη «θαρραλέα» αναθεώρησή της.

Εξάλλου, αναφερθείς στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δεσμεύτηκε ότι «θα διευθετηθούν όλα τα δάνεια, ιδίως τα στεγαστικά
και τα καταναλωτικά».



newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου