Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Σφοδρή επίθεση στο «κόμμα της δραχμής»


«Υπάρχουν δυστυχώς πολλοί που παίζουν  εν ου παικτοίς  και μάλιστα με νοθευμένα ζάρια στις πλάτες του ελληνικού λαού-είτε γιατί έχουν ως στόχο τον κομματικό τους εγωισμό και τη δήθεν αυτοδυναμία, είτε
Ο κ. Βενιζέλος κατά τη χθεσινή διακαναλική συνέντευξη στο Ζάππειο δεν άφησε αναξιοποίητη την ευκαιρία για την αποδόμηση της τακτικής του κ. Σαμαρά και του κ. Τσίπρα, ενώ ξεκίνησε την περιήγησή του από το «κόμμα της δραχμής», τονίζοντας: «Δυστυχώς υπάρχει και είναι αυτό το ''κόμμα'' ο πραγματικός μοχλός της διαπλοκής και ο εκφραστής των πιο ακραίων κερδοσκοπικών συμφερόντων, δηλαδή αυτών που έβγαλαν τα ευρώ τους στο εξωτερικό και περιμένουν στη γωνία για να αγοράσουν φτηνά την Ελλάδα της δραχμής. Και αυτό είναι το τραγικό που μπορεί να συμβεί σε βάρος των πιο φτωχών, των πιο αδύναμων, σε βάρος του παραγωγικού ιστού της χώρας, σε βάρος της μεσαίας τάξης».





Κατά τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν δυστυχώς πολλοί εν τω μεταξύ που παίζουν «εν ου παικτοίς» και μάλιστα με νοθευμένα ζάρια στις πλάτες του ελληνικού λαού - «είτε γιατί έχουν ως στόχο τον κομματικό τους εγωισμό και τη δήθεν αυτοδυναμία, είτε επειδή έχουν μια ταπεινή μικροκομματική επιδίωξη να ενισχύσουν τα ποσοστά τους».
Στρέφοντας εν συνεχεία τα βέλη του στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Βενιζέλος δεν μάσησε τα λόγια του: «Ο κ. Σαμαράς σ' αυτήν την εκλογική αναμέτρηση δοξάζεται κρυπτόμενος!». Οπως «υπενθύμισε», ο κ. Σαμαράς ενώ διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού, δεν έχει μετάσχει σε έναν τηλεοπτικό διάλογο - είναι δε γνωστό ότι αρνήθηκε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για «2+2» ντιμπέιτ με τον κ. Βενιζέλο (δύο) και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς (άλλα δύο). Λυπάμαι που το λέω -πρόσθεσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-, αλλά εξακολουθεί ο κ. Σαμαράς να είναι ο κορυφαίος εκπρόσωπος μιας κυνικής κομματικής αντίληψης και της πολιτικής ανακολουθίας.


Ο Ευ. Βενιζέλος μιλώντας σε γυναίκες-μέλη του ΠΑΣΟΚ τις κάλεσε να είναι παρούσες στην πλατεία Συντάγματος. «Να βροντοφωνάξουμε τα επιχειρήματά μας, την αγωνία μας και εντέλει να μετατρέψουμε την αγωνία σε αισιοδοξία», τόνισε χαρακτηριστικά






Ιδιαιτέρως δηκτικά ήταν και τα σχόλια κατά του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα - «έχει αποχαλινωθεί, είναι ένας πολιτικός υβριστής και η συμπεριφορά του δεν έχει καμία σχέση με το ήθος της Αριστεράς, με το ήθος της δημοκρατικής αντιπαράθεσης».
Οι συνέπειες
Μιλώντας για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος προέβλεψε χωρίς υπεκφυγές ότι «οδηγεί με ακαριαίο και αναπόφευκτο τρόπο σε μια Ελλάδα έξω από την Ευρωπαϊκή Ενωση, έξω από το ευρώ, σε κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, σε απώλεια καταθέσεων, σε δύο εκατομμύρια ανέργους τουλάχιστον, σε διάλυση του παραγωγικού ιστού, σε αλυσιδωτό κλείσιμο των επιχειρήσεων, σε διακοπή των εισαγωγών και των εξαγωγών, σε απομόνωση και αλβανοποίηση της Ελλάδας. Είναι η επιτομή του πολιτικού τυχοδιωκτισμού», είπε χαρακτηριστικά ο Ευ. Βενιζέλος «καταγράφοντας» τα «κορυφαία ψέματα που ακούγονται στον δημόσιο διάλογο».
Προς Τσίπρα
Η απάντησή μου είναι «τράτζικ»
Τα όρια της προσωπικής επίθεσης κατέδειξε ο Ευ. Βενιζέλος στον κ. Τσίπρα, ο οποίος τον αποκάλεσε «πολιτικό απατεώνα» και τον έψεξε λέγοντας ότι έχει... ξεφύγει. «Στην έκφραση του κ. Τσίπρα, που αντιγράφει τη γνωστή διαφήμιση, αν έχω ''ξεφύγει'', η απάντησή μου είναι... τράτζικ!».
Και ο Ευ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι, κατά κυριολεξία, πρόκειται για μια τραγική τοποθέτηση, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να χαρακτηρίσει τις εκφράσεις του κ. Τσίπρα: «Αυτό πια ξεπερνά τα όρια της δημοκρατικής δεοντολογίας και του προοδευτικού ήθους».
Η επόμενη μέρα
Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κοιτάξει και δεξιά και αριστερά
«Πρέπει να έχουμε κυβέρνηση, ισχυρή κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι ο καταλύτης και ο εγγυητής των εξελίξεων, γιατί είναι στο μέσο του φάσματος και μπορεί να κοιτάξει αριστερά και δεξιά του και να βρει τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις», είναι η φράση-κλειδί για την «επόμενη μέρα» που ανέδειξε σε σχετική αναφορά του ο κ. Βενιζέλος.
Εξήγησε ότι θέλει σ' ένα κυβερνητικό σχήμα όλες ανεξαιρέτως τις δυνάμεις αυτές, της ευθύνης, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης. Απέρριψε επίσης τη «συνταγή» των επαναληπτικών εκλογών ? «επιτείνει την αβεβαιότητα, βλάπτει τη χώρα, βλάπτει την οικονομία, τον πολίτη, βλάπτει τον άνεργο, τη μεσαία τάξη», είπε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας τον κ. Σαμαρά ότι παίζει με την ιδέα της επανάληψης των εκλογών, κατά τρόπον ο οποίος είναι προκλητικός.
«Εγώ δεν διατυπώνω έναν κομματικό λόγο», κατέληξε χαρακτηρίζοντας «μη λύση» το ενδεχόμενο. «Λύση είναι να εκφραστεί ο ελληνικός λαός και να δώσει στις 6 Μάη καθαρή κατεύθυνση, στίγμα, εντολή, νομιμοποίηση. Αλλιώς, τι; Θα πάμε να εκβιάσουμε τη βούληση του πολίτη με επανάληψη εκλογών;».
«Οι οπαδοί της χούντας»
Ο κ. Βενιζέλος έκρουσε επίσης τον κώδωνα του κινδύνου και για την έισοδο στη Βουλή της «Χρυσής Αυγής»: «Είναι μια ομάδα ανθρώπων που είναι δεδηλωμένοι οπαδοί του ολοκληρωτισμού, είναι οπαδοί της δικτατορίας της 21ης Απριλίου, η παρουσία τους στο Κοινοβούλιο θα ήταν ευθέως προσβλητική για τους δημοκρατικούς θεσμούς και την ιστορία του ελληνικού λαού». Είναι τραγικό ?συμπλήρωσε? νέοι άνθρωποι, με δημοκρατικό φρόνημα, λόγω της απελπισίας, να επιλέγουν ένα φιλοναζιστικό κόμμα.


Αύριο η συγκέντρωση
Κάλεσμα για δυναμικό «παρών» στην πλατεία Συντάγματος
Ως κομβικό και ιδιαίτερα συμβολικό στοίχημα χαρακτήρισε χθες ο Ευ. Βενιζέλος την αυριανή ανοιχτή συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο Σύνταγμα, στις ομιλίες του ενώπιον των συνδικαλιστών του κόμματος αλλά και των γυναικών-μελών του ΠΑΣΟΚ το πρωί και το βράδυ αντίστοιχα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καλώντας τόσο τους συνδικαλιστές όσο και τις γυναίκες σε πανστρατιά για την αυριανή συγκέντρωση, είπε πως «αυτό που κάνουμε εμείς, είναι να ανακαταλάβουμε τη δική μας θέση, τη δική μας αναλογία στον δημόσιο χώρο. Γιατί η πλατεία Συντάγματος», όπως επεσήμανε, «είναι ο εθνικός δημόσιος χώρος. Είναι ο συμβολικός τόπος όπου συγκεντρώνεται και εκφράζεται ο ελληνικός λαός».
Ο κ. Βενιζέλος μάλιστα ανέφερε πως ο συγκεκριμένος χώρος «αντιπροσωπεύει τους θεσμούς, τους αγώνες, τις διεκδικήσεις, τη Δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό καθώς και τη μάχη να μην μπουν οι οπαδοί του νεοναζισμού και της δικτατορίας στη Βουλή».
Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «πρέπει να είστε όλοι παρόντες και παρούσες στην πλατεία Συντάγματος για να βροντοφωνάξουμε τα επιχειρήματά μας, την αγωνία μας και εντέλει να μετατρέψουμε την αγωνία σε αισιοδοξία και σε ένα νέο όραμα για τον τόπο και την παράταξη».
Στις ομιλίες του ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας τη για αδιέξοδη λογική και παλαιοκομματικό εγωισμό τής δήθεν αυτοδυναμίας, ενώ έστρεψε τα πυρά του και στην Αριστερά, λέγοντας ότι, με αυτά που προτείνει, ουσιαστικά «οδηγεί τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια όχι μόνο προς τη δραχμή αλλά προς την αλβανοποίηση πριν από την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού». Σήμερα στις 7 το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Μουσείου στη Ρόδο.
Γ. ΠΙΚΟΥΛΑΣ


ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου