Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Σαμαράς: Εξαγγελίες για αυθαίρετα και πολυτέκνους


Σαμαράς: Εξαγγελίες για αυθαίρετα και πολυτέκνους : Εχοντας  στο πλευρό του τον Κώστα Καραμανλή που έστειλε ένα ακόμη μήνυμα απτής  υποστήριξης στη Νέα Δημοκρατία, ο Αντώνης Σαμαράς πραγματοποίησε χθες το
Εχοντας στο πλευρό του τον Κώστα Καραμανλή που έστειλε ένα ακόμη μήνυμα απτής υποστήριξης στη Νέα Δημοκρατία, ο Αντώνης Σαμαράς πραγματοποίησε χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη την προτελευταία προεκλογική ομιλία του, απ’ όπου υποσχέθηκε το οριστικό κλείσιμο του θέματος των αυθαιρέτων, ενώ υποσχέθηκε και την επαναφορά επιδομάτων στους πολυτέκνους.



Οι «γαλάζιοι» οργανωτές της ομιλίας αισθάνονται απόλυτα ικανοποιημένοι. Σήμερα πάντως ήδη προετοιμάζονται για την κεντρική συγκέντρωση στην Αθήνα, και ειδικότερα στο Ζάππειο Μέγαρο, το οποίο θεωρούν «γούρικο», όπου περιμένουν να παραστεί χιλιάδες κόσμος. «Θα επιχειρήσουμε να κερδίσουμε τις εντυπώσεις όπως κάναμε και χθες στη συμπρωτεύουσα» λένε στη λεωφόρο Συγγρού, απ’ όπου τονίζουν με κάθε ευκαιρία τη στήριξη που παρέχει έμπρακτα ο Κώστας Καραμανλής. 


«Είμαι εδώ για να ενισχύσουμε όλοι την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά. Την παράταξη που αγαπάμε, την παράταξη την οποία πιστεύουμε, την παράταξη στην οποία στηρίζουμε τις ελπίδες μας για το μέλλον» δήλωσε χθες χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός που μπορεί να μην έχει μιλήσει ακόμη για τα πεπραγμένα της περιόδου του, ωστόσο είναι η τρίτη παρέμβασή του υπέρ της παράταξης μέσα σε λίγες μέρες, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τη συσπείρωση του κόμματος εν όψει των εκλογών.


Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως άμεσος στόχος του είναι η ανάπτυξη. «Χρειάζονται μέτρα ανάπτυξης για να υπάρξουν θέσεις εργασίας για τα νέα παιδιά που περνάνε τις πιο κρίσιμες ώρες» επεσήμανε χαρακτηριστικά από τη συμπρωτεύουσα, έχοντας ως φόντο το κλειστό γήπεδο μπάσκετ «Αλεξάνδρειο Μέλαθρο». 


Σημείωσε επίσης: «Εγώ δεν τάζω προεκλογικά λαγούς με πετραχήλια. Μπορώ να υποσχεθώ τρία συγκεκριμένα πράγματα: Πρώτον, αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξξεων, για να μπορούμε να βλέπουμε τους ηλικιωμένους στα μάτια. Δεύτερον, αποκατάσταση των επιδομάτων στους πολυτέκνους που δίνουν το τρανό παράδειγμα και εναντιώνονται στο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Και τρίτον, θα δώσουμε την εξισωτική στους κτηνοτρόφους. Ολα αυτά τα μέτρα κοστίζουν 550 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που δεν είναι απαγορευτικό».


Μίλησε επίσης για αύξηση της ρευστότητας καθώς επίσης και για οριστική τακτοποίηση των αυθαιρέτων, καθώς «οι ιδιοκτήτες τους θα πληρώσουν ένα μικρό τίμημα και θα αποκτήσουν οριστικούς τίτλους ιδιοκτησίας χωρίς να πληρώνουν συνεχώς πρόστιμα». Χρειάζεται επίσης, όπως είπε, η ασφάλεια του πολίτη, με φύλαξη των συνόρων και πάταξη της λαθρομετανάστευσης. Ζήτησε, τέλος, από τον ελληνικό λαό να του δώσει τη δύναμη για να ξαναφέρει την ελπίδα και την ανάκαμψη.


Η Ν.Δ. στοχοποιεί ανοιχτά Καμμένο και Χρυσή Αυγή


Τα αποτελέσματα της τελευταίας μυστικής δημοσκόπησης πήρε στα χέρια της πριν από λίγες ώρες η Ν.Δ. και βάσει αυτών, που εκ του νόμου δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν, κρίνει σκόπιμο να στρέψει τα πυρά της μέχρι και την Κυριακή στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και προσωπικά στον Πάνο Καμμένο (φωτ. 3) καθώς επίσης και στη Χρυσή Αυγή. Για τον λόγο αυτό ο Αντώνης Σαμαράς επιτέθηκε σφόδρα στη Χρυσή Αυγή υποστηρίζοντας χθες ότι όπως και στην Κατοχή, οι ναζιστές υπόσχονται στους Ελληνες τη χειρότερη πείνα.


Εστειλε, επίσης, όπως μαθαίνουμε, non paper (ανυπόγραφο έγγραφο) προς τους υποψήφιους βουλευτές και τα «γαλάζια» στελέχη που συμβάλουν στην προεκλογική μάχη, στο οποίο επικρίνονται οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, επειδή δεν έχουν να παρουσιάσουν πρόγραμμα, παρά το γεγονός ότι κατά δήλωσή τους επιθυμούν να κυβερνήσουν, ενώ συν τοις άλλοις μοναδικός τους στόχος είναι να «ψαλιδίσουν» τα ποσοστά της Ν.Δ.


Οπως τονίζουν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, δεν μπορεί να βγαίνει ο Πάνος Καμμένος σε διαδικτυακή του συνέντευξη και να λέει πως έχει παππού και γιαγιά δασκάλους, να υποστηρίζει πως «γνωρίζω τι σημαίνει εκπαιδευτικός» και ακολούθως να δηλώνει ότι «το πρόγραμμα για την Παιδεία και την Υγεία θα είναι έτοιμο τις επόμενες ημέρες καθώς τώρα βρίσκεται σε διαβούλευση». 


«Πότε θα μας το αποκαλύψει; Μετά τις εκλογές;» αναρωτιούνται στη λεωφόρο Συγγρού. Επίσης, επικαλούνται συνέντευξη του γνωστού Δημήτρη Καζάκη, του ΕΠΑΜ, που τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Καμμένος προσέφερε χρήματα προκειμένου να τον πείσει να ενταχθεί στους Ανεξάρτητους Ελληνες.


Χθες, λίγα λεπτά μετά τις 2.00 το μεσημέρι, η Ν.Δ. απέστειλε ένα ακόμη non paper, το οποίο στρέφεται κατά της πρώην βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Ελενας Παναρίτη, στο οποίο αναφέρεται ότι «οι προτάσεις του Αντ. Σαμαρά της έκαναν πολύ θετική εντύπωση». Επικαλείται δήλωση που είχε κάνει η κ. Παναρίτη το πρωί σε ραδιοφωνικό σταθμό, στην οποία τόνιζε: 


«Θεωρώ πως ο Σαμαράς κάνει μια πολύ σοβαρή αντιμετώπιση στη γραφειοκρατία και την έχει ξεκάθαρα δηλώσει ως κεντρικό σημείο των αλλαγών: Μια μικρή κυβέρνηση δεκαπέντε -λέει- υπουργών και μια διαχείριση χαμηλών τριβών με χαμηλή γραφειοκρατία. Αν μπορέσει και το κάνει αυτό τους πρώτους δύο μήνες, δηλαδή να βάλει την κίνηση σε αυτό το σημείο, θα έχουμε κερδίσει πάρα πολύ χρόνο».


espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου