Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Τουλάχιστον 30% λιγότεροι τουρίστες σε Ασπροβάλτα και Βρασνά


Κεντρική Μακεδονία Τουλάχιστον 30% λιγότεροι τουρίστες σε Ασπροβάλτα και Βρασνά

Κάμψη του τουρισμού στις παραθαλάσσιες περιοχές του Στρυμονικού κόλπου, Σταυρό Ασπροβάλτα και Βρασνά, που φτάνει το 30% σε σχέση με πέρυσι, έφερε η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος. Πλήγμα όμως θα υποστούν φέτος οι τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής και από τη μείωση του εσωτερικού τουρισμού που αγγίζει το 50% λόγω της κατάργησης των κουπονιών που διέθετε ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας.

Αυτήν τη στιγμή η πληρότητα στα 2.500 καταλύματα της ευρύτερης περιοχής δεν είναι ικανοποιητική, γεγονός που οι επιχειρηματίες του τουρισμού αποδίδουν στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και το φόβο ταραχών και επεισοδίων που, όπως λένε, καλλιεργήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Τόσο οι πράκτορες πάντως όσο και οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων σε Ασπροβάλτα, Σταυρό και Βρασνά στρέφουν το βλέμμα τους στον Ιούλιο και τον Αύγουστο για την ανάκαμψη του τουριστικού ρεύματος.

Μεγάλη κάμψη

Σύμφωνα με το μέλος της επιτροπής τουρισμού του δήμου Βόλβης Γιούλα Νουράκη, αυτήν την περίοδο σημειώνεται μεγάλη κάμψη, ενώ η προσέλευση επισκεπτών δεν ήταν ικανοποιητική ούτε τα Σαββατοκύριακα. «Η μείωση των τουριστών την παρούσα περίοδο φτάνει το 30% σε σχέση με πέρυσι και φιλοδοξούμε ότι η κίνηση θα αυξηθεί το επόμενο δίμηνο», τόνισε η ίδια.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι ήδη άρχισαν οι πρώτες κρατήσεις για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο από γειτονικές βαλκανικές χώρες, όπως η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Σερβία και τα Σκόπια, χώρες με τον τουρισμό των οποίων δουλεύει παραδοσιακά η περιοχή. Πάντως, τα προς διάθεση καταλύματα στο Σταυρό, την Ασπροβάλτα και τα Βρασνά, σύμφωνα με εκπροσώπους των συλλόγων ενοικιαζόμενων δωματίων, είναι πολλά και φτηνά, με τις τιμές να αρχίζουν από 30 και 35 ευρώ.

Παίρνουν ΚΤΕΛ και όχι Ι.Χ.

Στο μεταξύ, αυξημένη είναι η επιβατική κίνηση στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ που εξυπηρετούν τις παραπάνω περιοχές. Ο διευθύνων σύμβουλος του ΚΤΕΛ νομού Θεσσαλονίκης Δημήτρης Αρβανιτόπουλος εξηγεί ότι η κίνηση είναι αυξημένη κυρίως τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα προς τις τρεις παραθαλάσσιες περιοχές, και γι’ αυτόν το λόγο αυξήθηκαν τα δρομολόγια. Συγκεκριμένα, σημειώνεται αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 30%, καθώς αρκετοί πολίτες λόγω της αύξησης στην τιμή της βενζίνης αφήνουν πλέον το Ι.Χ. στο σπίτι τους. Σ’ αυτό όμως συνέβαλε και η μείωση κατά 50% στην τιμή των εισιτηρίων προς όλες τις περιοχές του ενιαίου δήμου Βόλβης, μετά το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και του ΟΑΣΘ, που δρομολόγησαν επέκταση της αστικής συγκοινωνίας. Το κόστος του εισιτηρίου ανέρχεται σε 3,20 ευρώ για τη μονή διαδρομή, ενώ μετ’ επιστροφής φτάνει τα 5 ευρώ. «Εκτίμησή μας είναι ότι φέτος λόγω της κρίσης και των μειωμένων εισοδημάτων η επιβατική κίνηση στο ΚΤΕΛ θα ξεπεράσει το 35% και γι’ αυτό τα δρομολόγια αυξήθηκαν σε 25 και 30 για κάποιες περιοχές, από τα 12 που εκτελούνται το χειμώνα», υπογράμμισε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Seleo.gr News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου