Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Τι είπε ο Παπούλιας στη Σύνοδο



Την ανάγκη για δίκαιη κατανομή των κοινοτικών κονδυλίων για να πετύχουν οι στόχοι της πολιτικής συνοχής επισήμανε στην εισήγησή του στη Σύνοδο Κορυφής ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας,
Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ανέφερε πως η πρόκληση για την Ελλάδα, αλλά και για άλλες χώρες, είναι πώς θα ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες από τα κοινοτικά κονδύλια, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες κονδυλίων.

Γι’ αυτό, υπογράμμισε, πρέπει να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία που έχει η Ε.Ε. στην κατοχή της, καθώς η Ελλάδα σήμερα είναι μία άλλη χώρα σε σχέση με πριν από κάποια χρόνια.
Η πολιτική ανάπτυξης με ιεράρχηση των δαπανών και η καταπολέμηση της ύφεσης, είναι οι βασικοί στόχοι της Ελλάδας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Ο κ. Παπούλιας ζήτησε έτσι την αναβάθμιση των δράσεων και των ποσοστών ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας τα υψηλά επίπεδα της ύφεσης και της ανεργίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε επίσης ότι ασκούνται ανυπόφορες πιέσεις σε κράτη μέλη που καλούνται να εφαρμόσουν πολιτικές δημοσιονομικές λιτότητας.
enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου