Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Κώστας Γιαννίκος του ALTER



Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Κώστας Γιαννίκος του ALTER
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ALTER, Κώστας Γιαννίκος, μετά τη σημερινή του απολογία με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Ο κ. Γιαννίκος προσήλθε, σύμφωνα με το zougla.gr,  ενώπιον του τακτικού ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για την μη καταβολή ΦΠΑ ύψους 2 εκατ. ευρώ. έπειτα και από μήνυση της ΔΟΥ επιχειρήσεων.

Εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Υπενθυμίζεται ότι 
ο κ. Γιαννίκος είχε συλληφθεί έξω από το σπίτι του στη Βούλα τον περασμένο Νοέμβριο για χρέη 1.200.000 ευρώ προς το Δημόσιο από την 01/01/2011 έως τις 30/10/2011. 

Η ιστορία  μιας προαναγγελθείσης πτώχευσης  

Ο Κώστας Γιαννίκος κατέχει το 24,9% του μετοχικού κεφαλαίου του «Alter» μέσω της εταιρείας του, «Modern Times». Ως διευθύνων σύμβουλος του σταθμού έχει κηρύξει «Lock Out» στην επιχείρηση. Από τον Ιανουάριο του 2011 το «Alter» άρχισε να αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να μένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι. 

Τα συνολικά χρέη του σταθμού προς τράπεζες, ιδιώτες και διαφημιστικές εταιρείες ξεπερνούν αυτή τη στιγμή τα 500 εκατ. ευρώ. 

Πρόκειται για τον τηλεοπτικό σταθμό με το μεγαλύτερο άνοιγμα στην αγορά. Από τον Αύγουστο του 2011 η τηλεοπτική αυτή επιχείρηση εντάχθηκε στον άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Τα σενάρια περί διάσωσης και εξυγίανσης του διαψεύστηκαν το ένα μετά το άλλο. Τελικά οι εργαζόμενοι παραμένουν μέχρι σήμερα απλήρωτοι. 

Η επαγγελματική πορεία του Κώστα Γιαννίκου ωστόσο άριχε από ένα δισκάδικο που διατηρούσε στα Εξάρχεια την δεκαετία του 80. Η πρώτη σημαντική θέση του Γιαννίκου σεελληνικό κανάλι ήταν στο MEGA όπου διετέλεσε διευθυντής προγράμματος. Από εκεί μεταπήδησε στον ΣΚΑΙ ως γενικός διευθυντής και στη συνέχεια στο STAR με την ίδια θέση.

Όσοι τον ξέρουν καλά οφείλουν να ομολογήσουν ότι πρόκειται για έναν ιδιαίτερα χαρισματικό άνθρωπο, με αίσθηση του χιούμορ, φιλόδοξο και με ένα χαρακτηριστικό: το ταλέντο του στην πώληση. «Ο Γιαννίκος μπορεί να σε πείσει ότι έξω από το γραφείο σου χιονίζει, ενώ στην πραγματικότητα επικρατεί καύσωνας, ή ότι είναι μεσημέρι, ενώ στην πραγματικότητα είναι μεσάνυχτα», λένε όσοι τον γνωρίζουν. 

Ο πάλαι ποτέ τρανός επιχειρηματίας των media

Ενώ ήταν διευθύνων σύμβουλος του Star για αρκετά χρόνια, δέχθηκε μια πρόταση «που δεν μπορούσε να αρνηθεί», όπως δήλωσε αργότερα. Από μεγαλοστέλεχος καναλιού,κλήθηκε από τον Γιώργο Κουρή όχι μόνο να αναλάβει εν λευκώ τα ηνία του Alter, αλλά ταυτόχρονα να πάρει και το 25% του καναλιού, εισηγμένου στο Χ.Α., με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ενδεχόμενο επιτυχίας του καναλιού και αντίστοιχης, φυσικά, ανόδου της μετοχής της Ελεύθερης Τηλεόρασης, ιδιοκτήτριας του καναλιού. 

Το Star αναλαμβάνει ο Πάνος Κυριακόπουλος μαθαίνοντας ότι ο κ. Γιαννίκος έχει προπωλήσει τον διαφημιστικό χρόνο του σταθμού τουλάχιστον για ένα έτος, γεγονός που σημαίνει ότι ο σταθμός θα πρέπει να λειτουργήσει για πάνω από έναν χρόνο χωρίς στην πραγματικότητα να εισπράττει. 

Την ίδια ώρα ο Γιαννίκος στο Alter χτίζει ένα σημαντικό δίκτυο προσωπικών επιχειρήσεων, που εκμεταλλεύονται τη δωρεάν προβολή που τους παρέχει ο σταθμός. Από τηλεοπτικά περιοδικά, μέχρι τον «Κόσμο του Επενδυτή» και τη Γενική Θεαμάτων με τις δεκάδες παραστάσεις, παιδικά βιβλία και εκδόσεις (Μοντέρνοι Καιροί), καθώς και δισκογραφικές εταιρείες (Λύρα, FM Records). 

O Γιαννίκος μπήκε στις εκδόσεις με την εταιρεία Modern Times, που εκδίδει βιβλία, τηλεοπτικά και παιδικά περιοδικά, όπως το Tivo και Avanti,  ενώ εξέδιδε και την εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή». 

Ο επιχειρηματίας εκτός από το χώρα των media δραστηριοποιούταν και στο χώρο της τέχνης.  Ιδιοκτήτης της εταιρίας «Ελληνικής Θεαμάτων» στην οποία ανήκουν πολλά θέατρα της Αθήνας μεταξύ άλλων το θέατρο Παλλάς, Κιβωτός, Εμπορικόν, Πειραιώς 131, Αποθήκη, Δημήτρης Χορν και Πόρτα. 

Εκτός από τα παραπάνω, ο ιδιοκτήτης των ραδιοφωνικών σταθμών John Greek (πλέον Freedom 88,9), Captain Jack (λίγο αργότερα Δίφωνο και τώρα Pepper 96,6) και Oasis 88FM, εκδίδει και τα μουσικά περιοδικά «Δίφωνο» και  «Ποπ και Ροκ».  Επιπλέον, οΚώστας Γιαννίκος είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης της δισκογραφικής εταιρίας Legend, ενώ στον δισκογραφικό του όμιλο ανήκουν επίσης οι εταιρίες Lyra, MBI, Κίνησις, Eros, Σονόρα και η Πάνιβαρ.
newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου