Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ Μέρκελ: Θα σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της μη τήρησης των κανόνων


«Είναι καθήκον μας σήμερα να χτίσουμε την πολιτική ενοποίηση που δεν υπήρξε (όταν το ευρώ δημιουργήθηκε) και να δώσουμε τέλος στον διεφθαρμένο κύκλο των ολοένα και μεγαλύτερων χρεών και της μη προσήλώσης στους κανόνες», δήλωσε η Αγκελα Μέρκελ σε ομιλία της προς το γερμανικό κοινοβούλιο.
Η Αγκελα Μέρκελ επέστησε την προσοχή στην G20 να μην βασίζει τη διάσωση της ευρωζώνης στις πλάτες της Γερμανίας, προειδοποιώντας ότι οι δυνατότητες της χώρας της «δεν είναι απεριόριστες και δεν πρέπει
Η Αγκελα Μέρκελ επέστησε την προσοχή στην G20 να μην βασίζει τη διάσωση της ευρωζώνης στις πλάτες της Γερμανίας, προειδοποιώντας ότι οι δυνατότητες της χώρας της «δεν είναι απεριόριστες και δεν πρέπει να υπερτιμώνται».
«Ξέρω ότι είναι επίπονο, ότι είναι επώδυνο. Είναι ένας Ηράκλειος άθλος αλλά είναι αναπόφευκτος» πρόσθεσε η γερμανίδα καγκελάριος που ανέδειξε το ζήτημα του χρέους ως κεντρικό στην επερχόμενη σύνοδο του G20.
Η Αγκελα Μέρκελ κάλεσε τη Ευρώπη να μην επιλέξει τις εύκολες και βιαστικές λύσεις ενώ αναφερόμενη στην ισχύ της Γερμανίας ως πηγή λύσης των προβλημάτων της ευρωζώνηςείπε ότι δεν είναι «ανεξάντλητη».
«H Γερμανία είναι δυνατή, είναι η οικονομική μηχανή είναι η άγκυρα σταθερότητας στην Ευρώπη. Η Γερμανία χρησιμοποιεί τη δύναμή της και την ισχύ της για το καλό των ανθρώπων όχι μόνο της Γερμανίας αλλά και της ευρωπαϊκής ενότητας και της παγκόσμιας οικονομίας. Γνωρίζουμε όμως ότι η δύναμη αυτή δεν είναι ανεξάντλητη».

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου