Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Στη μάχη των περιοδειών οι πολιτικοί αρχηγοί


Οι οικονομικές εξαγγελίες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να δώσουν τον τόνο στις σημερινές ομιλίες και τις περιοδείες των πολιτικών αρχηγών, σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου.


Στη Ρόδο θα βρεθεί σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Στη διάρκεια της παραμονής του στο νησί ο κ. Σαμαράς θα έχει σειρά επαφών με στελέχη της παράταξης και τοπικούς επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς.



Σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας, στο Αγρίνιο θα μιλήσει το Σάββατο στις 8.30 μ.μ. ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας.


Στη Λιβαδειά θα μιλήσει στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος στη συνέχεια θα μεταβεί στη Χαλκίδα, όπου και θα πραγματοποιήσει ομιλία στις 8 το βράδυ.


Στο μεταξύ, αντικείμενο έντονης κριτικής από τα υπόλοιπα κόμματα αποτέλεσε το επικαιροποιημένο πρόγραμμα που παρουσίασε την Παρασκευή ο Αλ. Τσίπρας. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την ψήφο των πολιτών για την ακύρωση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων του, προτείνοντας παράλληλα τη αντικατάστασή τους με ένα Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Στο πλαίσιο του σχεδίου αυτού, ανέφερε ότι θα καταργηθούν οι πράξεις με τις οποίες μειώθηκαν ο κατώτερος μισθός καθώς και τα επιδόματα ανεργίας, ενώ έκανε λόγο για κατάργηση των «χαρατσιών» για τους μικρομεσαίους, φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων, εθνικοποίηση τραπεζών, αλλά και διαγραφή των δανειακών υποχρεώσεων υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.


Διά του εκπροσώπου της, Γ. Μιχελάκη, η ΝΔ χαρακτήρισε τις ανακοινώσεις του Αλέξη Τσίπρα «πολιτική απάτη που ξεπερνά, πολλές φορές, το "λεφτά υπάρχουν" του κ. Παπανδρέου και της κ. Κατσέλη».


Τη θέση ότι ο κ. Τσίπρας έθεσε στον ελληνικό λαό το αλαζονικό, μικρομέγαλο και τυφλό δίλλημα «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ» διατύπωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.


Σεμινάρια διπλωματίας και μαθήματα οικονομίας χρειάζεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος.


Για «ουσιαστικά άνοιγμα της πόρτας για επιστροφή στη δραχμή» έκανε λόγο από την πλευρά της η Δημοκρατική Αριστερά.


naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου