Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Επίθεση Βενιζέλου σε Τσίπρα μετά τη συνάντησή του με τον Σαμαρά

Ολοκληρώθηκε 10' πριν τις 19.00, η συνάντηση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει ο πρώτος ως αρχηγός του πρώτου κόμματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Ο κ. Βενιζέλος στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση τόνισε ότι συμφώνησαν με τον κ. Σαμαρά καταρχήν πως «η χώρα πρέπει να αποκτήσει αμέσως κυβέρνηση. Οι διεργασίες πρέπει να ολοκληρωθούν εντός της επόμενης ημέρας».


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τη θέση του πως «πρέπει να γίνει μία κυβέρνηση συνευθύνης των τεσσάρων δυνάμεων», της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ωστόσο «οι δημόσιες δηλώσεις του κ. Τσίπρα είναι απολύτως απογοητευτικές».


Μάλιστα, τις χαρακτήρισε «πολιτικά και δημοκρατικά προκλητικές», ενώ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως «επιλέγει την εύκολη θέση της αντιπολίτευσης», «για να αποτύχει η κυβέρνηση» και κατ’ επέκταση «να αποτύχει η χώρα». «Αυτό είναι μια στάση κοινωνικά και πολιτικά ανεύθυνη», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επεσήμανε πως «πρέπει να στείλουμε στο εξωτερικό ένα δείγμα σοβαρότητας και αξιοπιστίας».


Επιπλέον, επανέλαβε ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθεί αύριο συνάντηση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να διαπιστωθεί ποιοι συμφωνούν σε κυβέρνηση συνευθύνης.

zougla 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου