Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Μικρά «βήματα» από τον Ευάγγελο Βενιζέλο


Μικρά «βήματα» από τον Ευάγγελο Βενιζέλο
Την περασμένη Πέμπτη, ο Βαγγέλης Βενιζέλος ανακοίνωσε τα νέα όργανα του ΠΑΣΟΚ, και ομολογουμένως, κατάφερε να καταπλήξει τα μέλη και τους φίλους του. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν υποδεέστερο με τον πήχη που είχε βάλει μέσω διαρροών η Ιπποκράτους, ότι η επιτυχία της κίνησης θα είναι να ψάχνουν οι δημοσιογράφοι να βρουν τα βιογραφικά των μελών
των οργάνων στο google. Για τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, τον Βαγγέλη Αργύρη ή το Στέλιο Σπαθή αυτό πράγματι δεν είναι απαραίτητο. 

Δεν είναι ωστόσο η πρώτη φορά που τα αποτελέσματα είναι αναντίστοιχα με τις διαρροές. Και οι γνώστες της λειτουργίας των πραγμάτων έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι αυτό συμβαίνει επειδή ο Βαγγέλης κινείται βάση σχεδίου, που ελάχιστοι γνωρίζουν. Αυτό συνέβη και με την εξαγγελία για την αναδιάρθρωση των οργάνων.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ξάφνιασε προεκλογικά στο Mega λέγοντας ότι στις 17 Ιουνίου θα παρουσιάσει το νέο ΠΑΣΟΚ. Λίγες ώρες νωρίτερα είχε τσακωθεί άσχημα με το Λοβέρδο για το αν το ΠΑΣΟΚ θα συμμετείχε στην κυβέρνηση.

Γνωρίζοντας ότι ο Χρυσοχοΐδης και ο Λοβέρδος ενδέχεται να τον αμφισβητούσαν το βράδυ των εκλογών, έκανε αυτή την κίνηση για να τους προλάβει. Το ορόσημο της 17ης Ιουνίου ουδέποτε ετηρήθη, τα περί ανανέωσης του κόμματος επίσης. Δεν είναι η πρώτη φορά ο Βενιζέλος ανακοινώνει πράγματα εν θερμώ: Στη δεύτερη διαδικτυακή συνέντευξη του στο enikos.gr, ο Βενιζέλος είχε υποσχεθεί ότι την Τετάρτη 20 Ιουνίου θα έβαζε διεθνή ελεγκτικό οίκο να εξετάσει τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

Αυτή ήταν μια υπόσχεση που δεν θα τηρηθεί, στην Ιπποκράτους - χωρίς τυμπανοκρουσίες – αποφάσισαν προσώρας να μην πάνε τη σύγκρουση με το Γιώργο στα άκρα και να μην τα σπάσουν εντελώς με τους τραπεζίτες, στους οποίους ενδεχομένως να καταλογιστούν και ποινικές ευθύνες γιατί δάνειζαν ένα χρεοκοπημένο κόμμα.

Αν αυτή η υπόθεση ήταν μια υπαναχώρηση σε όλη τη γραμμή, η πανελλαδική συνδιάσκεψη της προπερασμένης Παρασκευής έγινε δι’ ασήμαντον αφορμήν. Ο Βενιζέλος την αποφάσισε την προπερασμένη Τρίτη, όταν έμαθε ότι ο Μόσιαλος εκείνη την Παρασκευή θα έκανε την περίφημη εκδήλωση. Την έκανε δηλαδή μέσα στις προγραμματικές δηλώσεις για να στείλει μήνυμα στο… Μόσιαλο και δεν είναι τυχαίο πως το μόνο καινούργιο που είπε στη συνδιάσκεψη ήταν για κάποιους που μεγαλοπιάνονται με πράγματα που ξεπερνούν το μπόι τους…

Στη νέα ηγετική ομάδα πάντως, ο Βενιζέλος σύμφωνα με υποστηρικτές του, πέρασε κάτω από τον πήχη της ανανέωσης, και αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει και στα δικά του πρόσωπα.

Τρεις μέρες πριν από τη συνδιάσκεψη άλλωστε, ο Παναγιωτακόπουλος έβγαλε μια ανακοίνωση για την ονοματολογία που διακινούσαν στελέχη της Ιπποκράτους (Ο. Κωνσταντινόπουλος, Ν. Ανδρουλάκης κ.α) προειδοποιώντας πως «Αν η επιλογή οδηγήσει σε μικρές αυλές θα είμαι απέναντι. Η επόμενη μέρα έχει ανάγκη το όλον ΠΑΣΟΚ και όχι τις παρέες μας».

Αποτέλεσμα; Στο όργανο βρέθηκε ο Παναγιωτακόπουλος, βρέθηκε ο Βαγγέλης Αργύρης που είπε στον Βενιζέλο ότι δεν μπορεί να τον πετάξει, βρέθηκε ο Κώστας Πανταζής, που του υπέδειξε ότι η νεολαία δεν μπορούσε να είναι απέξω. Μόνο ο Κωνσταντινόπουλος δεν βρέθηκε εκεί, όπως πιθανόν να σκεφτόταν ότι ήθελε αρχικά ο Βαγγέλης


newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου