Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Ο Βενιζέλος ζητά επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου για να κλείσει ο Προϋπολογισμός


Ο Βενιζέλος ζητά επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου για να κλείσει ο Προϋπολογισμός
Να υπάρξει ένα νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την Ελλάδα, το οποίο θα καλύπτει την χρονική περίοδο από το β΄ εξάμηνο του 2012 μέχρι το τέλος του 2016, ζήτησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του ενώπιον της νέας Πολιτικής Γραμματείας του Κινήματος.




«Χωρίς αυτό το επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο που θα λάβει υπόψη του τα νέα μακροοικονομικά δεδομένα και ιδίως τη βαθύτερη ύφεση, δεν μπορεί ούτε ο προϋπολογισμός του 2012 να κλείσει, ούτε ο προϋπολογισμός του 2013 να καταρτιστεί και να κατατεθεί ως προσχέδιο νόμου την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου, όπως προβλέπει το Σύνταγμα».

 Επίσης ο κ. Βενιζέλος επανέφερε το θέμα της παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, σε συνδυασμό με την κατάρτιση του νέου μεσοπρόθεσμου σχεδίου, όπως και τη θέση του ΠΑΣΟΚ ότι η κυβέρνηση αυτή πρέπει να είναι κυβέρνηση τετραετίας.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν θα ακολουθήσει την στάση της ΝΔ απέναντι στην κυβέρνηση Παπαδήμου και πολύ περισσότερο την στάση  της ΝΔ απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέχρι τον Νοέμβριο του 2011» είπε, προσθέτοντας ότι «δεν μετέχει σε επίπεδο υπουργών και υφυπουργών με κοινοβουλευτικά στελέχη, αλλά με περιορισμένο αριθμό εξωκοινοβουλευτικών προσώπων που επελέγησαν με κριτήριο την επάρκεια τους για τη συγκεκριμένη θέση».

«Είναι προφανές, από την άλλη πλευρά, ότι η κυβέρνηση κι άρα η χώρα πρέπει να δώσει άμεσα και απτά δείγματα γραφής στην προώθηση όλων των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, όπως παρουσιάσθηκαν στην προγραμματική σύγκλιση και τις προγραμματικές δηλώσεις» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου