Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών


Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, η οποία ξεκίνησε ελάχιστα λεπτά μετά τις 10, με στόχο τα μέτρα 11,6 δισ. ευρώ για το 2013-14 για να παρουσιαστεί ολοκληρωμένο το σχέδιο στην τρόικα που έρχεται στην Αθήνα στις 26 Ιουλίου.

Στη σύσκεψη, μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη αντίστοιχα, συμμετέχει και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, οποίος είχε τις προηγούμενες μέρες αλλεπάλληλες επαφές με τους υπουργούς της κυβέρνησης για να «κλείσουν» οι περικοπές που προβλέπει το Μνημόνιο για την επόμενη διετία και να εξεταστούν πιθανά ισοδύναμα μέτρα.



Ο κ. Στουρνάρας αναμένεται να παρουσιάσει στους 3 αρχηγούς ένα προσχέδιο με τις βασικές κατευθύνσεις για τις προς περικοπή δαπάνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικός θα παρουσιάσει δύο διαφορετικές εκδοχές, όπου η μία θα προβλέπει την εφαρμογή των μέτρων στη διετία 2013-14 (όπως προβλέπεται) και η άλλη στην τετραετία 2013-16 (με βλέμμα στραμμένο σε ενδεχόμενη επιμήκυνση).

Όπως φαίνεται, έχουν ήδη κλείσει μέτρα ύψους 5,6 δισ. ευρώ και οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης καλούνται να πάρουν κρίσιμες και καθοριστικές αποφάσεις για να οριστικοποιηθούν και τα μέτρα των λοιπών 6 δισ. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα γίνει σήμερα, τουλάχιστον όχι διεξοδικά.

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται πλέον, μετά από εντολή του κ. Σαμαρά, και το ζήτημα της αξιοποίησης των ακινήτων του Δημοσίου, με τον πρωθυπουργό να έχει δώσει εντολή για αναλυτική καταγραφή τους.

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί προτίθενται να συντάξουν έναν «οδικό χάρτη» παρεμβάσεων ο οποίος θα παρουσιαστεί στην τρόικα, κατά την έλευση του κλιμακίου της.



star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου