Νέους βαρείς χαρακτηρισμούς για τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την κατ' αρχήν συμφωνία τους επί του πακέτου μέτρου των 11,5 δισ. ευρώ.
Καυτηρίασε μάλιστα τη στάση που τήρησαν τις τελευταίες ημέρες οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, τονίζοντας ότι «η κακόγουστη, θεατρική, "φιλολαϊκή" παράσταση του τελείωσε άδοξα χθες βράδυ». «Μαζί», πρόσθεσε, «τελείωσαν και οι όποιες αυταπάτες, ψευδαισθήσεις ότι θα επαναδιαπραγματευτούν το μνημόνιο και θα τηρήσουν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις».
Μετά από συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η τριανδρία της δραχμής παίρνει την οριστική ευθύνη της διάλυσης της χώρας».
Σύμφωνα με το κ. Τσίπρα, «τα νέα μέτρα που συνυπογράφουν αποτελούν την ταφόπλακα της ελληνικής οικονομίας. Ταυτόχρονα, όμως, βάζουν και τη σφραγίδα στο διαβατήριο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη».
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του, κυρίως προσδοκώντας σε κοινωνικές συμμαχίες με κοινωνικούς φορείς, συνδικάτα, κοινωνικές οργανώσεις, προκειμένου «να αποτρέψει αυτήν την καταστροφή».
«Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη της αναγέννησης και της ανασυγκρότησης της χώρας. Οι χώρες άλλωστε, ακόμα και όταν χρεοκοπούν, δεν πεθαίνουν. Υπάρχει δυνατότητα να αποτρέψουμε την καταστροφή», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν μας ενδιαφέρει ο χρόνος θητείας μιας ετοιμόρροπης κυβέρνησης. Μας ενδιαφέρει να μην προχωρήσουν σε αυτήν την πολιτική που μας βυθίζει στη χρεοκοπία».
Συνέχιση του αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής «της σκληρής λιτότητας που ρίχνει διαρκώς τα βάρη στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους» προανήγγειλε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς.
«Επιτέλους, φτάνει πια. Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο. Οφείλει η κυβέρνηση της χώρας και η Ε.Ε. να αλλάξουν πολιτική. Τα βάρη της κρίσης δεν μπορεί να τα επωμίζονται διαρκώς οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τόνισε ακόμη ότι «οφείλουν όλοι όσοι έχουν ανώτερα εισοδήματα να συμβάλλουν και για να γίνει αυτό πρέπει η κυβέρνηση να πατάξει φοροκλοπή, φοροδιαφυγή» και κατέληξε: «Αξιώνουμε και απαιτούμε δίκαιη κατανομή των βαρών, δίκαιη αναδιανομή του όποιου παραγόμενου εισοδήματος και να ένα μισθολόγιο δίκαιο με ίση μεταχείριση όλων των εργαζόμενων στο δημόσιο».
naftemporiki.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου