Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Δεν τα κατάφερε στα Πηγάδια η ΑΕΚ, ήττα με 1-0 από την Ξάνθη

Τη δεύτερη της ήττα στη φετινή Super League γνώρισε το Σάββατο η ΑΕΚ. Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου, μετά το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, έχασε και πάλι με 1-0 σκορ, αυτήν τη φορά από την Ξάνθη στα «Πηγάδια», με αποτέλεσμα να παραμείνει χωρίς βαθμό στο νέο πρωτάθλημα.
Το γκολ που έκρινε το ματς σημείωσε ο Μαρκόφτσκι στο 58ο λεπτό, χαρίζοντας έτσι στους Ακρίτες το πρώτο τους «τρίποντο» στη φετινή σεζόν.


Aξίζει να σημειωθεί ότι η «Ένωση» έμεινε με 10 παίκτες στο 70', λόγω της αποβολής του Κουρέλλα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.


O αγώνας

H πρώτη καλή στιγμή στο ματς ανήκε στην Ξάνθη μόλις στο 1ο λεπτό, όταν ο Μαρκόβσκι έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κωνσταντόπουλου.
Ο «δικέφαλος», με τον οποίο ξεκίνησαν βασικοί οι νεοαποκτηθέντες Κατσικοκέρης και Κορδέρο, απάντησε στις ευκαιρίες στο 12΄, φτάνοντας μόλις μία ανάσα από το 1-1, όταν η μπάλα από το φάουλ του Λαγού τράνταξε το δοκάρι των Ακριτών.
Στο 23’ ήταν σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν με τον Μαρκόβσκι, που σούταρε από καλή θέση, ωστόσο με διπλή προσπάθεια ο Κωνσταντόπουλος μάζεψε την μπάλα.
Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και έως το τέλος του ημιχρόνου τα μόνα αξιοσημείωτα γεγονότα ήταν μία ωραία ατομική ενέργεια του Μαρσελίνιο, που κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Μπουγαΐδη, και ο τραυματισμός του Λαγού, που υπέστη τράβηγμα και αντικαταστάθηκε από τον Γκερέιρο.
Η Ξάνθη μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να φτάσει στο γκολ στο 58΄. Ο Μαρκόβσκι μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή, ο Μπουγαΐδης τον έκοψε προσωρινά, αλλά ο Ονουάτσι έγινε κάτοχος της μπάλας, γύρισε τη σέντρα από δεξιά και ο Σέρβος σέντερ-φορ με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.
Η ΑΕΚ «άγγιξε» την ισοφάριση με την κεφαλιά του Κουτρουμπή στο 63΄ να φεύγει μόλις άουτ, αλλά η αποβολή του Κουρέλλα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 70΄ έβαλε ουσιαστικά τους «τίτλους τέλους» στο ματς.
Κι αυτό γιατί η «Ένωση», έχοντας αριθμητικό μειονέκτημα, δεν μπόρεσε να απειλήσει τους γηπεδούχους, με εξαίρεση ένα καλό σουτ του Κατσικοκέρη στο 83΄, που πέρασε άουτ.
Ξάνθη-ΑΕΚ 1-0

Γκολ:
58' Μαρκόφσκι

Κίτρινες:
Μάνταλος, Φλίσκας, Βιβιανί, Μπαξεβανίδης, Λοντίγκιν (στον πάγκο), Μαρσελίνιο - Αρκούδας, Κουρέλλας, Κορδέρο, Κατίδης

Κόκκινες:
Κουρέλλας (70')

Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης):
Βιβιανί, Μπαξεβανίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Γκλέισον, Μαρσελίνιο (90΄+ Καζούμπα), Ονουάτσι (65΄ Πλατέλλας), Μαρκόβσκι, Φλίσκας, Μάνταλος (70΄ Βασιλακάκης), Ντάνι

ΑΕΚ (Βαγγέλης Βλάχος):
Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Γιάγκο (60΄ Παυλής), Κορδέρο, Κατσικοκέρης, Λαγός (32΄ Γκερέιρο), Φούντας (59΄ Κατίδης), Μπουγαΐδης, Αρκούδας, Κουρέλλας, Κουτρουμπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου