Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

 
Στην μελέτη των μέτρων το έχουν ρίξει στο ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας σειρά διαφωνιών, ως προς τις περικοπές σε πολίτες που έχουν ήδη πενιχρό εισόδημα και άλλους που εμφανίζουν ιδιαιτερότητες στις αμοιβές τους. Την ίδια ώρα, το κόμμα ετοιμάζεται για την εκδήλωση 38 ετών από τη γέννησή του τη Δευτέρα.
Τις δικές τους διαφωνίες εγείρουν στο ΠΑΣΟΚ, εξετάζοντας ξανά και ξανά τα νέα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση, ως «σωτήρια», δεδομένου ότι κατά τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, είναι αναγκαίο να ληφθούν, πλην όμως θα είναι τα τελευταία.


Σύμφωνα με πηγές από το επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου, το ΠΑΣΟΚ είναι αντίθετο στις περεταίρω περικοπές σε δώρα ή συντάξεις, για τους συνταξιούχους κάτω των 800 ευρώ μηνιαίως, ενώ φέρεται να μην αποδέχεται νέες περικοπές και στα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων. Ζητά ακόμα την επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων, στις περικοπές εποχικών επιδομάτων, δεδομένου ότι εργαζόμενοι σε πολλούς κλάδους –όπως ο τουρισμός- ζουν μεγάλο μέρος του χρόνου τους από αυτά, ενώ δεν αποδέχονται περικοπές και σε αναπηρικά επιδόματα συλλήβδην, δεδομένου ότι κάποιες περιπτώσεις δικαιούχων είναι πραγματικά βαριές.
Εκτιμώντας στο ΠΑΣΟΚ ότι το νέο πακέτο μέτρων δεν μπορεί να περάσει εύκολα, δεδομένης της σκληρότητάς τους, επιμένουν στην ανάγκη συνολικού σχεδίου που θα παρουσιαστεί στους πολίτες, για αυτό και επαναφέρουν τρεις βασικές επιδιώξεις. Ζητούν δηλαδή τον συνδυασμό του πακέτου μέτρων με διετή επιμήκυνση, ώστε τα μέτρα να επιμεριστούν σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, την άμεση καταβολή της επόμενης δόσης μαζί με τη διασφάλιση ενός αναπτυξιακού πακέτου, ώστε να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά, καθώς και μία συγκεκριμένη πρωτοβουλία για το χρέος, κατά την οποία θα απαιτηθεί να ισχύσει για την Ελλάδα ό,τι ισχύει για τις άλλες δύο χώρες που βρίσκονται σε περίπου ίδια κατάσταση, την Ισπανία και την Ιταλία.
Κατά τα λοιπά, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε φάση πυρετώδους ετοιμασίας για την μεγάλη εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, με κεντρικό ομιλητή τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο τελευταίος θα απευθύνει εκεί ιδεολογικο-πολιτικού περιεχομένου ομιλία, χωρίζοντάς την σε επτά ενότητες, όσες και ο …ανανεωμένος «ήλιος» του ΠΑΣΟΚ που θα ανατείλει για πρώτη φορά.
matrix24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου