Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Γάμος από άλλο πλανήτη στο Μπρουνέι



Με μια τελετή βγαλμένη κατευθείαν από Αραβικές Νύχτες, ο Σουλτάνος του Μπρουνέι αποκατέστησε την 32χρονη κόρη του. Η πριγκίπισσα, Hafizah Sururul Bolkiah, νυμφεύτηκε έναν κοινό θνητό, τον δημόσιο υπάλληλο, Pengiran Haji Muhammad Ruzaini, που είναι και λίγο μικρότερος της αλλά μπροστά στις χαρές της κόρης, ο πατέρας της δεν σκέφτηκε καθόλου τα έξοδα και την ταπεινή καταγωγή του γαμπρού του.




Η σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Θρόνου του παλατιού με τα 1.700 δωμάτια. Το ζευγάρι θα πρέπει τώρα, όπως γράφει η Daily Mail, να παρουσιαστεί επίσημα στη βασιλική αυλή σε μια υπερπαραγωγή που θα λάβει χώρα την Κυριακή και που σηματοδοτεί την κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων για το γάμο οι οποίες κρατάνε μια ολόκληρη εβδομάδα.



Αμέσως, μετά τις γιορτές και τα πανηγύρια, η νύφη και ο γαμπρός θα πρέπει να προσαρμοστούν στις ευθύνες που τους αναλογούν μέσα στη βασιλική οικογένεια του Σουλτανάτου που έχει στην κατοχή του άφθονο πετρελαίο στο υπέδαφος του. Η μεταξοντυμένη Hafizah, έχει πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων, και εργάζεται ως υπάλληλος στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ ο τυχερός Ruzaini είναι υπάλληλος στο γραφείο του Πρωθυπουργού.



Φαίνεται πως ο σουλτάνος τέτοιες χαρές και έξοδα θα έχει συχνά αφού έχει συνολικά 12 παιδιά - πέντε γιους και επτά κόρες - από τους τρεις γάμους του.


Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου