Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Με κινητικά προβλήματα ο Γερμανός Πρόξενος που δέχτηκε επίθεση από τους συνδικαλιστές


Με κινητικά προβλήματα ο Γερμανός Πρόξενος που δέχτηκε επίθεση από τους συνδικαλιστές
Νέα διάσταση λαμβάνει το περιστατικό του προπηλακισμού του Γερμανού προξένου στη Θεσσαλονίκη, Βόλφγκανγκ Χέλσερ – Ομπερμάγερ, από ομάδα συνδικαλιστών την...
περασμένη Πέμπτη εντός της ΔΕΘ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του thestival.gr ο Γερμανός Πρόξενος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας το οποίο έχει επίπτωση στις κινήσεις του. Ο κ. Βόλφγκανγκ Χέλσερ – Ομπερμάγερ βαδίζει με δυσκολία λόγω του προβλήματος αυτού.

Σε κάποια από τα «πηγαδάκια» συζήτησης που δημιουργήθηκαν λίγο πριν την ολοκλήρωση της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης Έλληνες και Γερμανοί καταδίκαζαν χαμηλοφώνως την πράξη βίας σε βάρος ενός ανθρώπου με κινητικά προβλήματα.
«Ήταν απάνθρωπο. Αυτοί τον έβριζαν και τον έσπρωχναν, κι αυτός δεν μπορούσε να τους ξεφύγει γιατί κουτσαίνει» είπε άνθρωπος που συνεργάζεται σε τακτική βάση με το Γερμανικό Προξενείο. Ένας άλλος διπλωμάτης επιχείρησε να παραλληλίσει το περιστατικό της ΔΕΘ με το λιντσάρισμα του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Λιβύη. Όταν άκουσαν το παράδειγμα οι συνομιλητές του τον διέκοψαν λέγοντας πως δεν έχουν καμία σχέση τα δύο περιστατικά.
"Δεν γνωρίζαμε ότι αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα. Δεν γνωρίζαμε καν ότι ήταν ο Γερμανός Πρόξενος. Η πράξη μας ήταν πολιτική" δήλωσε στο thestival.gr ένας από τους ανθρώπους που γιούχαραν τον Βόλφγκανγκ Χέλσερ – Ομπερμάγερ μπροστά στο συνεδριακό κέντρο "Νικόλαος Γερμανός".
thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου