Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ιερώνυμος: Επίτιμος δημότης Κιλκίς


ieronimos1Επίτιμος δημότης Κιλκίς αναγορεύτηκε σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, σε ειδική τελετή του Δήμου Κιλκίς.
Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέπτεται το Κιλκίς με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη μάχη Κιλκίς – Λαχανά και την απελευθέρωση της πόλης.
Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο κ. Ιερώνυμος υπογραμμίζοντας ότι «όταν οι Έλληνες υπερβήκαμε τα όρια έγιναν και κακά πράγματα», τόνισε: «Η ενασχόληση με τα προβλήματα των ανθρώπων είναι και έργο της Εκκλησίας, ενώ η ενασχόληση με την πολιτική, έργο
άλλων. Αυτός ο τόπος πέρασε και περνάει κρίση. Δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός, γιατί ενωμένοι θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες». Για να προσθέσει: «Κανένας δε μας βοηθάει αν δεν περιμένει όφελος. Δεχόμαστε τις φιλίες αλλά πρέπει να φανούμε και οι ίδιοι δυνατοί».
Το πρωί ο κ. Ιερώνυμος πραγματοποίησε  ανεπίσημη επίσκεψη στη Γουμένισσα, όπου τον υποδέχθηκε στην Ιερά Μητρόπολη, ο μητροπολίτης κ. Δημήτριος, ο οποίος τον ξενάγησε στην Ιερά Μονή Παναγίας Γουμένισσας και ακολούθησε το παραδοσιακό κέρασμα.
ieronimos3
ieronimos6jpg

ieronimos2

ieronimos4

ieronimos5

Φωτό: madata.gr
kilkis24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου