Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Δεν παίζουν οι πρόωρες εκλογές..

Δεν παίζουν οι πρόωρες εκλογές... «Το πρώτο θέμα που απασχολεί όλους τους ξένους συνομιλητές μας τώρα δεν είναι η οικονομική κρίση, αλλά το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής και ο κίνδυνος του εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας» επισήμανε σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα δεν συμβαίνει σε άλλες χώρες που είναι σε οικονομική κρίση, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία. Άρα κάτι τρέχει στην Ελλάδα, που έχει σχέση με τους θεσμούς, με τον πολιτικό λόγο, με τις
νοοτροπίες, με τη δημαγωγία, με τη συνωμοσιολογία, με τον εκβιασμό του ορθού λόγου» επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Έχει λοιπόν πολύ μεγάλη σημασία η δημοκρατία να αντιδράσει, να μην είναι μυωπική, παθητική, να μην αυτοκτονήσει. Γιατί ο ναζιστικός ρατσιστικός λόγος οδηγεί σε πράξεις. Είχαμε οπλοφορούντες Βουλευτές μέσα στη Βουλή. Είχαμε ομάδες χρυσαυγιτών που μπαίνουν βίαια στα νοσοκομεία, για να ελέγξουν τις ταυτότητες των γυναικών που προσφέρουν υπηρεσίες αποκλειστικής νοσοκόμας. Είχαμε αιμοδοσία ή ιατρικές υπηρεσίες με κριτήριο φυλετικό ή εθνωτικό. «Όλα αυτά είναι βαρβαρότητες που μας δείχνουν ότι υπάρχει πρόβλημα» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πέταξε το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στους κυβερνητικούς εταίρους: «Εάν η Αντιπολίτευση οχυρωθεί πίσω από το αντιμνημονιακό δήθεν μέτωπο, στην πραγματικότητα δίνει άλλοθι και ασυλία στη Χρυσή Αυγή. Εάν η κυβερνητική συνεργασία δεν φανεί ότι υπάρχει και είναι σοβαρή στο ζήτημα αυτό, τότε η Νέα Δημοκρατία θα νομίζει ότι ανοίγει διαύλους επικοινωνίας με την εκλογική βάση της Χρυσής Αυγής, ενώ στην πραγματικότητα θα έχουμε υπονομεύσει την αξιοπιστία των ίδιων των προγραμματικών μας συμφωνιών».

Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε την ανάγκη «να επικαιροποιηθεί και η προγραμματική συμφωνία και βεβαίως πρέπει να επανατοποθετήσουμε τους κανόνες λειτουργίας της Βουλής και της Κυβέρνησης». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες το Φθινόπωρο. «Δεν υπάρχουν σενάρια πρόωρων εκλογών. Η χώρα πρέπει να βγει οριστικά από την κρίση, η διαπραγμάτευση είναι πάντα ανοιχτή και πάντα δύσκολη» απάντησε.
politikoi.com


    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου