Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Έκλεψε τις εντυπώσεις η Χάρις Αλεξίου χθες βράδυ στο Ηρώδειο


Γράφει ο Νέαρχος Κουρσάρος
Σ’ ένα κατάμεστο Ηρώδειο, με την Ακρόπολη να στέκει υπερήφανη, αμανέδες και έμμετρα στιχουργήματα μετουσιώθηκαν σε νότες δημιουργώντας μια μουσική πανδαισία.  Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, η Χαρούλα Αλεξίου μαζί με την καταξιωμένη μπάντα Nouveau Sextet, παρουσίασαν την παράσταση με τίτλο “Δύο κόσμους έχει η ψυχή μου”, στηρίζοντας, έτσι έμπρακτα το θεσμό.

Μέσα από μια πληθώρα μουσικών οργάνων η γνωστή αοιδός με το σκέρτσο και την απλότητά της ερμήνευσε παλιές και νέες επιτυχίες της κάνοντας το κοινό να ταξιδέψει τραγουδώντας μαζί της.  Η χημεία της με τους έξι ετερόκλητους μουσικούς και το συνταίριασμα των διαφόρων ειδών τραγουδιού ήταν εμφανής.  Οι Nouveaux Sextet αποτελούνται από τους: Θωμάς Κωνσταντίνου, που ήταν και ο επί κεφαλής, με Ούτι, Κιθάρα, Μαντολίνο, Λαούτο, τον Σωτήρη Λεμονίδη στο Πιάνο και Πλήκτρα, τον Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο, με Κλαρίνο ,Φλάουτο Caval, τον Δημήτρη Τσάκας, με Soprano και alto Σαξόφωνο , κλασική Κιθάρα και Φλάουτο, τον Κώστα Κωνσταντίνου, στο Κοντραμπάσσο και τον Κώστα Μερετάκη, με Νταρμπούκα, Μπεντίρ, Ντέφια, Ταμπούρο, Στάμνα, Καχόν, Νταούλι.
Μολονότι οι εμφανίσεις της Χαρούλας Αλεξίου είναι, πλέον, μεμονωμένες, ωστόσο αυτό δεν αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στο να χάσει το γκελ της και την αμεσότητά της με τον κόσμο, αλλά κατόρθωσε να μαγέψει μέχρι και τον τελευταίο θεατή ξυπνώντας του πλήθος συναισθημάτων.  Ανάμεσα στα τραγούδια, που ερμήνευσε ήταν και τα: “Οι φίλοι μου χαράματα”, “Δι’ ευχών”, “Όλα σε θυμίζουν”, καθώς επίσης και τραγούδια από τον καινούργιο της δίσκο, “Τρίπλα“, με τραγούδια του Μανώλη Ρασούλη, όπως και επανεκτελέσεις κομματιών από άλλους καλλιτέχνες.
Σε δηλώσεις της η Χαρούλα Αλεξίου είπε χαρακτηριστικά: “Η μουσική μας δίνει πάντα χαρά και μαγεύει τη ζωή μας.  Γι’ αυτό πρέπει να έχουμε καλούς τεχνίτες.  Τα παιδιά αυτά μου ξύπνησαν ένα κέφι, που είχα”.  Μιλώντας επί σκηνής, μάλιστα, τόνισε ότι: “Εγώ είμαι τσιγγάνα καρδιά κι έτσι θέλω να νιώσω απόψε”, καλώντας μ’ αυτό τον τρόπο το κοινό να συμμετάσχει ενεργά μαζί της.  Τέλος δε δίστασε ν’ αφιερώσει την εν λόγω συναυλία, λέγοντας: “Αυτή τη συναυλία την αφιερώνω στους σπουδαίους συναδέλφους μας στην ΕΡΤ”.
Το σκηνοθετικά εντυπωσιακό δημιούργημα του κ. Γαβαλά ήταν εξαιρετικό.  Μ’ ένα περίτεχνο τρόπο διαμόρφωσε μια ημικυκλική σκηνή, στον κεντρικό άξονα της οποίας βρισκόταν η τραγουδίστρια περιστοιχισμένη από τους Nouveaux Sextet.  Το φωτισμό ανέλαβε ο Ανδρέας Σινανός και την επιμέλεια του ήχου οι Παύλος Σαπουντζής και Αντώνης Παραμύθης.  Στο αποτέλεσμα συνέβαλε, βέβαια, και η φυσική ακουστική, που έχει το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, όντας αρχαίο θέατρο.
Το Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου αποτελεί ένα πολυσήμαντο πολιτιστικό γεγονός, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, ήδη από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα, φιλοξενώντας μια ποικιλία ειδών απ’ όλο το φάσμα της τέχνης, δείχνοντας την αέναη παράδοση και την πρωτοπορία της χώρας μας στον πολιτισμό.
Photo Gallery

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου